Da li Denver radi prave stvari za Jokića?

© AP Photo / Nati HarnikNikola Jokić i Majk Meloun
Nikola Jokić i Majk Meloun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Denver Nagetsi, finalisti Zapadne konferencije iz sezone 2019/2020, najneprijatnije su iznenađenje na početku nove takmičarske godine.

Franšiza predvođena trenerom Majkom Melounom ostvarila je svega pet pobeda u deset mečeva i nalazi se na sredini Zapadne konferencije.

Nagetsi su jedna od retkih ekipa koja je u poslednje tri godine svake naredne pravila iskorak.

Prvo im je zamalo izmakao plej-of, potom su ušli i igrali polufinale Zapada, a prošle sezone uspeli su da dođu i do finala ove konferencije.

Logičan sled je da u ovoj naprave još jedan iskorak i dođu do velikog finala, ali sa potezima koje su uradili u periodu između sezona to je nemoguće sa ovim rosterom.

Denver je jesenas uradio slab posao u prelaznom roku i to im sada stvara velike probleme. Iako Nikola Jokić igra na MVP nivou beleživši tripl-dabl, tim iz Kolorada se muči i defanzivno je jedna od najgorih ekipa.

To se i moglo pretpostaviti jer su tokom transfer pijace izgubili tri vrlo važna odbrambena igrača – Torija Krejga, Džeremija Grenta i Mejsona Plamlija.

Radi se o košarkašima koji su imali važne uloge, kako u ligaškom delu, tako i u plej-ofu, te se njihov izostanak i te kako oseća. Umesto njih nisu dovedene prave zamene i Denver trenutno ne može mnogo da odbrani.

Iako je u tim došlo sedam novih košarkaša, niko od njih, osim Džamajkla Grina, nije imao veliku ulogu u prošlosti. Ar Džej Hempton, Markus Hauard i Zek Nađi su „rukiji“, Fakundo Kampaco takođe, iako ima veliko iskustvo iz Evrope, Ajzea Hartenštajn se nije dokazao u NBA, a Greg Vitington je na dvosmernom ugovoru i pitanje je da li će do kraja sezone biti u Denveru.

Postavlja se pitanje – da li Denver radi dobre stvari za Nikolu Jokića?

Dovođenje je Grina je odličan potez, radi se o košarkašu koji fizički može da odgovori centrima i krilnim centrima, ali opet nije polivalentan kao Džeremi Grent koji je branio sve od jedan do pet.

Ruku na srce, Nagetsi nisu mnogo krivi što je Grent otišao u Detroit. Krilni košarkaš želeo je ekipu gde će biti u top dva najvažnija igrača, pritom je i dobio takav ugovor (60 miliona za tri godine), te ekipa iz Kolorada nije mogla da ovo izjednači.

Džeremi igra sezonu iz snova, prosečno beleži 24,8 poena i 6,4 skokova i ako nastavi u istom ritmu biće glavni kandidat za igrača koji je najviše napredovao.

Odlazak Mejsona Plamlija nije udarac tolike magnitude, ali je s vremena na vreme radio dobar posao i tek sada se vidi da će ga navijači „praviti od blata“.

Plamli je često znao da nervira pristalice Denvera, te su pojedini jedva čekali da mu vide leđa, međutim, ubeđeni smo da bi sada sve dali za jednog takvog centra kada vide produkciju Ajzee Hartenštajna.

Produkcija ne postoji, igra svega osam minuta po utakmici jer za više nije. Zbog toga je veliki teret na Jokiću i on ga iznosi na pravi način beleživši tripl-dabl.

Međutim, problem je ostatak tima jer momci poput Gerija Gerisa, Vila Bartona i Pola Milsepa igraju promenljivo, uglavnom ispod očekivanja, a ni Džamal Marej nije na nivou iz Orlanda.

Jedini konstantan, što je slučaj godinama je Nikola Jokić i ako se nastavi taj trend Nagetsi nikada neće biti šampionska ekipa.

Tu sada na scenu stupaju predsednik franšize, generalni menadžer i svi ostali iz Odbora koji moraju da sklope kockice oko Jokića, a ne da gube igrače i time idu korak ili dva unazad.

Ova ekipa Nagetsa lošija je od prošlogodišnje i videćemo kakve će poteze vući Tim Koneli i saradnici jer je neophodno da unaprede roster.

Analitičar se izvinjava Jokiću: Mogu li da promenim mišljenje? /video/

„Munja“ dominira u Poljskoj i za Sputnjik otkriva ko je novi Amerikanac u Partizanu

Čudesni Jokić nedovoljan Denveru – Dončić i Bobi slavili posle drame /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala