Američki analitičar pozvao da se Moskva privuče na stranu Vašingtona

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRukovanje predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa
Rukovanje predsednika Rusije i SAD  Vladimira Putina i Donalda Trampa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države moraju da se udruže sa Rusijom kako bi uravnotežile moć Kine, smatra američki analitičar Džejms Durso.

On je u članku za list „Hil“ napisao da će nedavno zaključivanje investicionog sporazuma između Pekinga i Evropske unije imati negativne posledice po kontinent. Kako je rekao, Sjedinjene Američke Države bi trebalo da podsete Brisel da će delatnost evropskih kompanija, u koje se „Kina infiltrirala“, biti podvrgnuta temeljnoj proveri prilikom pokušaja poslovanja u Americi.

„Ukoliko Evropa nastavi da insistira na svojoj 'strateškoj autonomiji', Vašington bi trebalo da ispuni tu njenu želju povlačenjem svojih vojnika iz Evrope. Bez američkih vojnika NATO je – ništa“, piše analitičar.

​Ekspert smatra da bi SAD trebalo da izvrše pritisak na Evropu kako bi uništile nove odnose sa Kinom, dok konačno ne bude odobren investicioni sporazum između Brisela i Pekinga.

Prema mišljenju američkog analitičara, Evropska unija bi u „idealnom svetu“ bila u istom bloku sa Amerikom, kako bi se zajedno suprotstavile Rusiji i Kini. Međutim, Durso smatra da, ukoliko Brisel planira da se zbližava sa Pekingtom, Vašington mora da se udruži sa Moskvom da bi uravnotežio moć Kine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala