Alžir registrovao rusku vakcinu protiv kovida

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv virusa korona "Sputnjik Ve"
Proizvodnja vakcine protiv virusa korona Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Alžir je prva afrička zemlja koja je registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), navodi se u saopštenju na zvaničnom nalogu vakcine na Tviteru.

„Ruski fond za direktne investivije objavljuje prvu registraciju ‘Sputnjika Ve’ u Africi. Ministarstvo farmaceutske industrije Alžira registrovalo je ‘Sputnjik Ve’ 10. januara“, navodi se u saopštenju.

​Kako je saopštilo Ministarstvo, planirano je da vakcinacija stanovništva zemlje počne tokom januara.

Ruski fond za direktne investicije naveo je da je registracija izvršena u okviru ubrzane procedure. Po sličnoj proceduri vakcina „Sputnjik Ve“ ranije je registrovana u Argentini, Boliviji i Srbiji.

Isporuke vakcina u Alžir biće obezbeđene zahvaljujući međunarodnim partnerima Fonda u Indiji, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama.

Generalni direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev izjavio je da Fond pozdravlja prvu registraciju vakcine „Sputnjik Ve“ u Africi.

„Isporuke vakcine Alžiru omogućiće da se zaštiti zdravlje građana Alžira i obezbediti puni ekonomski oporavak“, dodao je on.

Krajem decembra 2020. godine objavljeno je da je Alžir zaključio ugovor o nabavci ruske vakcine „Sputnjik Ve“ protiv virusa korona.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala