Panoramska gondola na Zlatiboru počinje da radi u ponedeljak

© www.goldgondola.rsProjekat "Gondola Zlatibor"
Projekat Gondola Zlatibor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Panoramska gondola na Zlatiboru, jedna od najveć investicija opštine Čajetina, u ponedeljak počinje sa radom i prema rečima direktorke JP Gold gondola Bojane Božanić, sa njom i ova planina ulazi u novu eru turizma.

„U narednih 7 do 10 godina očekujemo da, zahvaljujući i gondoli, ostvarimo 10 miliona noćenja i dovedemo million turista tokom godine na Zlatibor. Gondola će omogućiti i realizaciju novih projekata na njenoj trasi, koji će upotpuniti turističku ponudu raznim komercijalnim sadržajima“, rekla je Božanić Tanjugu.

Ona ističe da je zlatiborska gondola najduža panoramska gondola na svetu i da vožnja trasom dugom devet kilometara trajati oko 25 minuta u jednom smeru.

„Od ponedeljka će gondola raditi tokom zime od 8.30 do 15 časova. Prvih 10 dana rad gondole će nadzirati radnici francuske firmePoma čija je oprema. Svi radovi su privedeni kraju, upotrebna dozvola je dobijena, zaposlili smo dovoljan broj radnika preko agencije, tako da turisti mogu bezbedno da uživaju od ponedeljka u upoznavanju Zlatibora iz druge perspektive“, navela je Božanić.

Cena vožnje gondolom od Zlatibora do Tornika biće 1.000 dinara u oba smera za odrasle i 550 dinara za decu.

Izgradnja Gold gondola koštala je opštinu Čajetina 13 miliona evra, a radovi su započeti pre pet godina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala