Ko su anonimusi koji su umalo šokirali Jokića? /video/

Pratite nas
Iako je srpski košarkaš Nikola Jokić bio nadomak još jednog tripl-dabla, njegov učinak nije ono o čemu se pričalo posle meča Denver Nagetsa.

Denver je lako došao do pobede nad Filadelfija 76ersima rezultatom 115:103.

Jokić je odigrao još jedan sjajan meč i završio ga sa 15 poena (6/8), devet skokova, 12 asistencija i četiri izgubljene lopte.

Nije bilo petog tripl-dabla u sezoni za čoveka koji, za sada, ima tripl-dabl u proseku (25,9 poena, 11,6 skokova i 10,9 asistencija po meču), ali to nije bilo bitno.

Centar iz Sombora je i pre meča znao da neće morati preterano da se trudi protiv Filadelfije jer je Džoel Embid spletom nesrećnih okolnosti „izbegao“ njihov dugo čekani duel.

Ljubitelji košarke su bili razočarani kada su saznali da neće moći da gledaju okršaj verovatno dva najbolja centra na svetu, pa su od svega dobili samo opuštenih 29 minuta Jokića.

Razlog Embidovog odsustva je, prema zvaničnim informacijama, povreda. Baš kao i kod Bena Simonsa, druge zvezde 76ersa.

Razlog je, u stvari, strah zbog virusa korona zbog kojeg je utakmicu propustilo čak pet igrača ekipe iz Istočne konferencije.

Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija
NBA ima 107 stranih igrača, od toga – šestoricu iz Srbije

Naime, pozitivan test na koronu nedavno je dobio Set Kari, pa je zbog toga cela ekipa poslata u izolaciju kako bi se istražilo ko je bio u potencijalno opasnom kontaktu sa zaraženim igračem.

Sreće nisu imali Tobajas Heris, Šejk Milton, Matis Tajbul i Vensan Poarije, koji će morati da propuste period od najmanje sedam dana, prema pravilima.

Embid i Simons su naveli povrede kao razlog odustajanja od utakmice, ali, mnogi sumnjaju u verodostojnost istih. Ipak, zbog toga su priliku dobili neki drugi igrači.

Tajris Meksi, pik prve runde sa ovosezonskog drafta, odigrao je meč koji će dugo pamtiti, pošto je postigao neverovatnih 39 poena uz šut iz igre – 18/33!

Dvadesetogodišnji Meksi je na sve to dodao sedam skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte, te potpuno preuzeuo ulogu igrača utakmice.

Ono što je podjednako impresivno je da je Meksi to sve uradio za 44 minuta na parketu, što znači da je samo četiri minuta bio na klupi.

Minut više od njega odigrao je dvadesetjednogodišnji Ajzea Džo, pik druge runde sa ovosezonskog drafta, koji je na prethodna četiri meča na kojima je ulazio u igru odigrao ukupno 28 minuta.

Slična situacija je bila i sa Dakotom

Matajasom, koji je na terenu proveo 41 minut, dok na četiri utakmice na kojima se „skidao“ igrao ukupno 30 minuta.

Bili su tu i veterani Deni Grin i Dvajt Hauard, kao i malo poznati Pol Rid i Toni Bredli, a bio je i Majk Skot.

Skot je bio tu, ali i nije – a evo i zašto.

Bogdan Bogdanović u trenutku povrede na meču protiv Šarlota - Sputnik Srbija
Potencijalno ozbiljna povreda Bogdana Bogdanovića /video/

S obzirom da prema NBA pravilima ekipa mora da ima osam prijavljenih igrača za utakmicu kako bi se ista održala, Filadelfija je morala da se snađe jer joj je falio jedan izostankom Embida i Simonsa.

Odluka je donesena da povređeni Majk Skot bude prijavljen za meč, odnosno da se pojavi na klupi u uniformi, ali da ceo meč presedi – što se i desilo.

Skot nije igrao, a Filadelfijini klinci su pružili odličan otpor aktuelnom finalisti Zapadne konferencije. Na kraju, ipak, očekivani poraz, ali i partija Meksija koju će svi, pa i Jokić, dobro zapamtiti.

NBA, subota na nedelju:

Filadelfija - Denver 103:115

Šarlot - Atlanta 113:105

Indijana - Finiks 117:125

Vašington - Majami 124:128

Milvoki - Klivlend 100:90

Minesota - San Antonio 122:125 produžeci

Dalas - Orlando 112:98

Sakramento - Portland 99:125

„Munja“ dominira u Poljskoj i za Sputnjik otkriva ko je novi Amerikanac u Partizanu

Da li je Bogdan napravio grešku?

Analitičar se izvinjava Jokiću: Mogu li da promenim mišljenje? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala