Kineski mediji: Može li biti „probijen“ ruski odbrambeni štit

© Foto : Youtube / Vasya IvanovRuski presretač raketa
Ruski presretač raketa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineski novinar Ši Veng ocenio je spremnost ruskih protivraketnih sistema da operativno reaguju na vojne provokacije Zapada.

Autor članka koji je objavljen na portalu „Džungo đunvang“ navodi da Rusija poseduje „gustu mrežu za presretanje raketa“.

„Sistem protivvazdušne odbrane u strateškom pravcu zapada i juga Rusije dobro je modernizovan, domet sredstava odbrane je udvostručen, a efikasnost PVO povećana za 20 odsto“, navodi se u članku.

Novinar smatra da je to postignuto zahvaljujući protivvazdušnim kompleksima S-400 i raspoređivanju na Kurilima S-300V4.

On je ukazao na zavidne karakteristike S-500 koji je pri kraju testiranja. On će biti predat vojsci na eksperimentalno korišćenje u narednim godinama.

Bez pažnje nije ostavljen ni sistem PL-19 „Nudolj“.

„Sistem može, ne samo da precizno pogađa balističke rakete malog i srednjeg dometa, već i da uništava satelite u predelu orbite od 200 do 1.500 kilometara“, piše novinar.

Prema rečima autora, Rusija je ubrzala stvaranje integracinog sistema vazdušno-kosmičke odbrane i jača postojeće mreže za izviđanje i rano upozoravanje. Kopnena radarska mreža dalekog dometa i Jedinstveni kosmički sistem su postali „oči“ ruskog sistema PRO, piše Ši Veng.

Osim toga, ruski vojnici poseduju sistem za balansiranje u vazdušno-kosmičkoj odbrani, navodi kineski novinar. Na primer, S-300V4 može da vodi sistematske borbene operacije sa lokalnim garnizonom obalskog sistema „Bastion“, protivraketnog-topovskog kompleksa „Pancir-S1“, kao i sa avionima Su-35S.

Novinar je zaključio da je ruska mreža vazdušno-kosmičke odbrane spremna da odbije napade, dok će je planovi za modernizaciju pretvoriti u važnu silu za obuzdavanje zapadnih država.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala