Blumberg otkriva zašto treba verovati ruskoj vakcini

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPacijent prima vakcinu protiv virusa korona
Pacijent prima vakcinu protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novinar agencije „Blumberg“ Sem Fazeli nabrojao je razloge zašto treba imati poverenje u rusku vakcinu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Kako navodi novinar, Rusija sa ovim preparatom ulazi u petorku proizvođača vakcina po broju doza za koje su unapred potpisani ugovori o narudžbini.

Novinar je obratio pažnju na to da je „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) prošao klinička testiranja treće faze. Nivo efikasnosti vakcinacije na kraju svake faze je bio iznad 90 odsto. Istovremeno, tokom testiranja nije otkriven ni jedan slučaj teškog obolevanja.

Fazeli je naglasio i saradnju Rusije sa britansko-švedskom kompanijom „Astra Zeneka“ na pravljenju kombinovane vakcine protiv virusa korona AZD1222, na kojoj rade „Astra Zeneka“ i Oksfordski univerzitet.

„Sve ove činjenice zajedno, bez obzira na odsustvo (članaka u naučnim časopisima) rezultata kliničkih testiranja treće faze, daju povod da vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) može biti ozbiljan kandidat, kao i njeni pandani koje su napravile zapadne laboratorije“, naglasio je fazeli.

Novinar je dodao da bi više voleo da primi „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), nego vakcinu „KoronaVak“ koju je napravila kineska kompanija „Sinovak“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala