Zvezdin tragičar ─ od Lige šampiona do petoligaša za godinu dana

© AFP 2023 / GLYN KIRKBivši fudbaler Crvene zvezda Santana Žander
Bivši fudbaler Crvene zvezda Santana Žander - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čudni su putevi gospodnji, a to najbolje oslikava slučaj nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Brazilca Žandera koji je postao član petoligašau njegovoj rodnoj zemlji.

Do pre nepunih godinu dana bio je član šampiona Srbije, prošle sezone igrao je Ligu šampiona, a sada će se boriti za minutažu u nižerazrednom fudbalu, nakon što je potpisao ugovor sa Internasionalnom iz Limeire, koji se takmiči u lokalnoj ligi Paulista – Serija A1.

„Srećan sam što sam se vratio u brazilski fudbal. Novi projekat – Paulistao 2021“, glasila je poruka koju je poslao Žander putem društvenih mreža.

Nekadašnji levi bek ostao je upamćen na „Marakani“ po onom penalu koji je skrivio u Atini protiv Olimpijakosa u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona protiv Olimpijakosa. Svega nekoliko minuta pošto je kročio na teren, odigrao je potpuno bespotrebno rukom i sudija je pokazao na belu tačku.

Jusef El Arabi je u samom finišu, tačnije u 87. minutu rutinski matirao Milana Borjana i trasirao Olimpijakosu put u Ligu Evrope, dok je Crvena zvezda kao poslednjeplasirani tim u grupi B sa još Bajernom i Totenhemom, završila evropsku priču, a i bod joj je bio dovoljan da prezimi.   

Tridesetdvogodišnji Žander se tako posle 10 godina vratio u domovinu da igra fudbal, posle putešestvija po Evropi, gde je osim Srbije, bio još u Portugalu, na Kipru.

Na fudbalskom sajtu „transfermarkt.de“ još nije objavljeno da ima novi klub, ali zato uredno stoji da mu je tržišna vrednost procenjena na oko 475 hiljada evra, dok je vrednost Internasionala Limeire 3,38 miliona evropskih novčanica.

Žander je u dresu Crvene zvezde odigrao 15 utakmica i postigao jedan gol uz četiri asistencije.

Dinastija Maldini i Milan ─ neraskidiva veza krunisana hiljadarkom

Levandovski baš želi Zlatnu loptu – nezaustavljiv i u 2021. godini

Veliko srce Romana Abramoviča

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala