„Zver“ je nestala ─ ne pomaže ni bebi ulje i mišići kao u bildera

© AP Photo / Jon SuperAdama Traore
Adama Traore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Adama Traore je prošle sezone u Premijer ligi bio, ne samo prva zvezda Vulverhemptona, već i otkrovenje i fudbaler s najviše uspešnih driblinga, a ove je potpuno nestao. Nema ga!

Španac, poreklom iz Malija, ima telo profesionalnog bildera, ubrzanje Useina Bolta i zato „vukovi“ nisu žalili novac kada su ga dovodili iz Midlzbroa za 20 miliona evra.

Traore je prošao čuvenu školu Barselone – „La Masiju“, ali nije dočekao šansu da zaigra za prvi tim sa Mesijem, Ćavijem, Inijestom, pa je bekstvo iz Katalonije bila jedina opcija.

​Skrasio se na Ostrvu u redovima Aston Vile iz koje je prešao u Midlzbro, za koji je odigrao svega 11 utakmica, posle čega je 2016. godine stigao na „Molino“.

„Zver“ se razgoropadila, driblinzima, asistencijama i golovima raspametila je sve na Ostrvu, javljao se Liverpul, nudio 40 miliona evra, ali Vulvsi nisu hteli ni da čuju. Transfer nije bio opcija jer je Traore u međuvremenu postao i reprezentativac Španije. Zasluženo!

„Jeo“ je rivale na terenu 24-godišnji Adama koji su na sve načine pokušavali da ga zaustave.

Milan Lane Jovanović - Sputnik Srbija
Lane Jovanović za Sputnjik: Srbiju stigla strašna kazna za smene Antića i Muslina

Nisu štedeli sredstva – vukli su ga za dres, neretko su zabijali svoje nokte u njegovo mišićavo telo, štipali ga i čupali, a sve u nameri da ih ne pretrči s lakoćom, kao što je to obično činio i pravio ih smešnim.

Ipak, „vukovi“ su morali da zaštitet svoju „zver“, a rešenje je bilo jednostavno. Mazali su ga prvo vazelinom, kasnije pomadom, da bi se na kraju kao dobitna kombinacija ispostavilo bebi ulje.

Rivali biše nisu mogli da ga tek tako vuku, grebu i čupaju, s obzirom na to da su se odbijali od njega, a kada udare u telo jednog fudbalera, koji više podseća na bidlera, epilog je jasan - završavali su na travi.

„To radimo da zaštitimo Adamu. On je toliko brz da ga bekovi vuku za ruke kako ih ne bi prošao. To mu je izazvalo iščašenje ramena za vreme utakmice. Mazanje ruku uljem za bebe otežaće protivnicima da ga uhvate za ruku i tako ćemo da sprečimo dalje oštećenje ramena“, rekao je ne tako davno jedan član klupskog osoblja Vulvsa.

Ipak, ove sezone ni bebi ulje i neverovatni mišići ne pomažu Adami Traoreu, koji je u žestokom padu forme.

Na 17 utakmica Premijer lige i 1.030 minuta provedenih na terenu, desno krilo Vulverhemptona nije uspelo da pronađe put do protivničke mreže, a na sve to samo jednom se našlo u ulozi asistenta.

Poražavajuće za fudbalera takvih fizičkih predispozicija, koji je fudbalski prohodao u čuvenoj „La Masiji“, pa je jasno da poseduje nesporno znanje.

Ili je u pitanju samo jedna ozbiljna kriza koja bi uskoro trebalo da prođe i da bude samo ružna prošlost Adame Traorea, ili savremeni fudbal ne treba bildere i gomilu mišića, koji nisu garancija za uspeh.

Vreme će pokazati šta je od ta dva tačno. Ali, jedno je sigurno – Adama Traore, sve i da nema take mišiće, je „zver“ u čoporu „vukova“ i samo je pitanje trenutka kada će ponovo stavljati na muke defanzivce u Engleskoj.

„Zmaj“ u 38. godini – nekada najbolji bek, a danas briljira u veznom redu

Komšije prodaju talentovanog fudbalera za rekordnu cifru

Hrvat brzo preboleo Ostrvo i okrenuo se Dalekom istoku

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala