Upozorenje čuvenog novinara: Mediji i demokrate spremaju novi rat protiv terorizma, meta — Amerikanci

© AP Photo / Julio CortezPolicija ispred Kongresa u Vašingtonu
Policija ispred Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki novinar Glen Grinvald, kog su svojevremeno američke vlasti označile „uzbunjivačem broj dva“ zbog veza sa Edvardom Snoudenom, upozorio je da mediji i demokrate pripremaju novo pokretanje „rata protiv terorizma“, ali ovog puta protiv Amerikanaca.

Grinvald je naveo da je tu reč o istim onim ljudima koji su stajali iza prvobitne akcije „rata protiv terorizma“.

Ovaj nekadašnji advokat koji je novinarstvom počeo da se bavi 2005. godine u znak protesta zbog gušenja građanskih sloboda Amerikanaca usled Bušvog i Čejnijevog „rata protiv terorizma“, odigrao je ključnu ulogu u objavljivanju Snoudenovih otkrića o masovnom špijuniranju građana SAD.

Grinvald je u petak upozorio da se, kako on to vidi, istorija ponavlja.

„Apsolutno se priprema pokretanje novog rata protiv terorizma. Ovaj novi je usmeren ka unutra, na domaćem terenu“, poručio je Grinvald.

„Prvu deceniju novinarske karijere posvetio sam razotkrivanju i osuđivanju velikih razmera prvog rata protiv terorizma i sada vidim nagoveštaje iste taktike“, napisao je američki novinar.

Demokrate koje stoje iza toga neće ni morati da proučavaju taktiku neokonzervativaca jer su oni u ovome njihovi apsolutni saveznici, mišljenja je Grinvald.

On je naveo i da će svako ko bude to dovodio u pitanje ili izražavao sumnju biti označen kao „simpatizer terorista“.

Ključni saveznik u tome, nastavio je Grinvald, biće „isti oni mediji koji su kao njihovi portparoli delovali od 2016“.

U tom kontekstu, kao primer naveo je novinara Si-En-Ena Olivera Darsija, „bivšeg konzervativca...čija je glavna funkcija u životu da traži cenzuru u ime demokrata“.

​Grinvald je, takođe, osudio nerede na Kapitolu, ali i upozorio da, ukoliko postoji neka lekcija u proteklih 20 godina, to je da je „donošenje teških odluka u vreme uzavrelih emocija i ubrzo potom događaja koji skoro sve ujedinjuje do tačke da se bilo kakvo odstupanje ili postavljanje pitanja tretira kao izdaja ili jeres, izuzetno nerazumno“.

Pored Grinvalda i nekoliko drugih nezavisnih novinara je ukazalo na gušenje slobode govora koje je usledilo posle dešavanja na Kapitolu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala