Prva Trampova izjava posle gašenja naloga: Nećete me ućutkati, uskoro velika novost!

© AP Photo / Jacquelyn MartinDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp poručio je da ga neće ućutkati, nakon što je Tviter trajno suspendovao njegov nalog na toj društvenoj mreži.

Tramp je to objavio na zvaničnom Tviter nalogu američke vlade, optužujući društvenu mrežu da guši slobodu govora, a promoviše ideologiju radikalne levice.

„Kao što već dugo govorim, Tviter sve više ide ka zabrani slobode govora, a večeras su zaposleni u Tviteru, u saradnji sa demokratama i radikalnom levicom, uklonili moj nalog sa njihove platforme da bi me ućutkali — kao i vas, 75.000.000 velikih patriota koji ste za mene glasali“, napisao je Tramp u seriji tvitova.

​Međutim, te objave su uklonjene samo nakon tri minuta, ali su drugi korisnici društvenih mreža uspeli da ih podele.

„Neće nas ućutkati! Tviter ne poštuje slobodu govora, već promoviše platformu radikalne levice, gde je nekima od najzlobnijih ljudi na svetu dozvoljeno da slobodno govore“, istakao je Tramp.

Tramp je pristalicama poručio da „budu u toku“ i najavio da će uskoro objaviti veliku novost. On je dodao da njegov tim pregovara sa različitim sajtovima, kao i da čak razmišlja da „uspostavi sopstvenu platformu u bliskoj budućnosti“.

​Iako nije precizirao koje sajtove ima na umu, novinar „Foks njuza“ Šon Haniti je nagovestio da je Tramp otvorio nalog na platformi „Parler“, bliskoj američkim konzervativcima.

​Podsetimo, kompanija Tviter je saopštila da je trajno suspendovala Trampov nalog jer, kako su obrazložili, postoji rizik od nasilja zbog načina na koji se njegovi tvitovi tumače van platforme.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala