Ruska „pametna“ municija biće neuništiva i najefikasnija u uslovima savremene borbe

© Sputnik / Mihail Kireev / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja tenkovske municije u Sankt Peterburgu
Proizvodnja tenkovske municije u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za „pametnu“ municiju razvijen je novi softversko-analitički kompleks koji omogućava da se poveća preciznost gađanja meta u uslovima suprotstavljanja sredstvima za elektronsku borbu, saopštila je ruska odbrambena korporacija „Rosteh“.

Kako se navodi, osnovu kompleksa čini novi sistem za elektronsku zaštitu, koji je sposoban da prima informacije o ciljevima čak i kada je izložen aktivnim smetnjama različitog intenziteta.

„Municija nove generacije sa funkcijom veštačke inteligencije je najefikasnije sredstvo za uništavanje u uslovima savremene borbe. Jedan od ključnih zadataka tvoraca je da učine 'pametno' punjenje neranjivim za sredstva elektronske borbe“, rekao je industrijski direktor državne korporacije „Rosteh“ Bekhan Ozdojev.

On je dodao da novi kompleks nadmašuje ruske i strane analoge u pogledu zaštite municije od uticaja smetnji i poništava efikasnost rada sredstava za elektronsko ratovanje.

Planirano je da kompleks bude integrisan u visoko preciznu municiju odbrambenih i ofanzivnih sistema naoružanja.

Prema rečima bivšeg zvaničnika Pentagona, urednika lista „Nešenel interest“ Krisa Ozborna, tehnologije za zaobilaženje smetnji mogu postati izuzetno važne za bespilotne sisteme, jer mogu garantovati da navođene ili autonomne letelice neće biti skrenute sa zadate putanje radi izvršenja zadatka. Kako je rekao, takođe će postati preciznije rakete i artiljerijske granate.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala