Putin izrazio saučešće povodom pogibije putnika „Boinga“ u Indoneziji

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Veliku kremaljsku palatu i Sabor Svetog arhangela Mihaila u Kremlju
Pogled na Veliku kremaljsku palatu i Sabor Svetog arhangela Mihaila u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće predsedniku Indonezije Džoku Vidodu povodom pogibije putnika i članova posade aviona koji se danas srušio, navodi se na sajtu Kremlja.
„Poštovani gospodine predsedniče, primite iskreno saučešće povodom smrti putnika i članova posade aviona koji se srušio u blizini obale Jave. Molim Vas da prenesete reči saosećanja i podrške porodici i prijateljima poginulih“, navodi se u saopštenju.

​Avion „Boing 737-500“ indonežanske avio-kompanije Srividžaja er (Sriwijaya Air), koji je leteo iz Džakarte u Pontianak, nestao je jutros nešto posle pola osam sa radara, izgubivši vezu sa kontrolom leta ubrzo posle poletanja.

Ranije je ministar saobraćaja Indonezije Budi Karia Sumadi potvrdio da je avion pao u vodu nedaleko od Džakarte. Prema podacima kompanije, u avionu su se nalazile 62 osobe, među kojima 56 putnika i šest članova posade. Kako su pisali tamošnji mediji, pronađeni su ostaci aviona i delovi tela putnika.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala