Srušio se putnički avion u Indoneziji, veliki broj stradalih

Pratite nas
Indonežanski ministar saobraćaja Budi Karja Sumadi potvrdio je da se avion kompanije „Srividžaja er“ sa 65 ljudi srušio u zalivu kod Džakarte. On je rekao da se avion srušio kod jednog ostrva u zalivu.

Vatrogasna i spasilačka služba provincije Džakarta objavila je na Tviteru da su pronađeni neki delovi aviona u zalivu i da se traga za nestalim avionom.

Avion „Boing 737-500“ indonežanske avio-kompanije „Srividžaja er“ (Sriwijaya Air), koji je leteo iz Džakarte u Pontianak, nestao je jutros nešto posle pola 8 sa radara, izgubivši vezu sa kontrolom leta ubrzo posle poletanja.

Ministarstvo saobraćaja Indonezije je objavilo da je u toku akcija potrage i spasavanja.

„Signal ADS-B na letu SJ182 izgubljen je u 07:40:27 časova po vremenu UTC. Avion je leteo iz Džakarte u Pontianak u Indoneziji“, navodi se u saopštenju servisa.

​Takođe se ističe da je avion za manje od jedne minute izgubio više od 10.000 stopa visine, što je oko tri kilometra. To se dogodilo četiri minute nakon poletanja sa aerodroma u Džakarti.

Kako prenose lokalni mediji, avion star 27 godina izgubio je kontakt sa kontrolom leta, a poslednji put uočen iznad Javanskog mora.

Ruska ambasada u Džakarti saopštila je da, prema preliminarnim informacijama, u avionu nije bilo državljana Rusije.

Kako dodaju, vrše se dodatne provere.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala