Dinastija Maldini i Milan ─ neraskidiva veza krunisana hiljadarkom

© AP Photo / STRPaolo Maldini
Paolo Maldini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prva pomisao na prezime Maldini je Milan. Prva pomisao na Milan je prezime Maldini. Kakva je to porodica, kojoj su fudbal i lopta u krvi. E, pa Maldinijevi su ispisali istoriju najvažnije sporedne stvari na svetu, kao porodica koja je odigrala 1.000 mečeva za slavni klub sa „San Sira“ u Seriji A.

Fudbal je tradicija u porodici Maldini i prenošen je s kolena na koleno, počev od čuvenog Ćezarea, preko još poznatijeg Paola, sve do golobradog Danijela Maldinija, koji je zaokružio ovu nesvakidašnju priču i praktično je najzaslužniji za magičnu cifru – 1.000 utakmica u italijanskom prvenstvu.

Milan Lane Jovanović - Sputnik Srbija
Lane Jovanović za Sputnjik: Srbiju stigla strašna kazna za smene Antića i Muslina

Kada se saberu mečevi dede, oca i sina, dođe se do impozantne brojke 1.000, koliko u svojim nogama ima čuvena porodica Maldini.

Najstariji Ćezare je u periodu od 1954.do 1966. odigrao 347 utakmica za klub sa „San Sira“, dok je njegov naslednik Paolo, apsolutni rekorder sa 647 tokom 25 godina i čitave igračke karijere provedene u Milanu.

Ipak, njima je nedostajalo još šest utakmica do jubilarnog 1.000 meča u Seriji A, da bi se za to postarao 19-godišnji Danijel.

Trener Stefano Pioli ubacio ga je u igru u 81. minutu na taj način je ispisana istorija.

Ono što je interesantno jeste da je Ćezare Maldini prvih šest utakmica za roso-nere skupio kada je imao 21 godinu, Paolo svega 17, dok Danijel trenutno ima 19 godina. Teško da slavnog oca može da stigne, ali dedinih 347 utakmica ne bi bilo nedostižno u slučaju da dobar deo karijere provede u redovima italijanskog giganta i sedmostrukog prvaka Evrope.

„Zmaj“ u 38. godini – nekada najbolji bek, a danas briljira u veznom redu

Komšije prodaju talentovanog fudbalera za rekordnu cifru

Okršaj Srba u Italiji: Dušan zatresao mrežu, ali Sergej pobedio /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala