Bolivijski zvaničnik: Klevetnička kampanja protiv vakcine „Sputnjik Ve“ u Latinskoj Americi

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protiv ruske vakcine „Sputnjik Ve“ („Sputnik V“) se vodi klevetnička kampanja u Latinskoj Americi, rekao je zvanični predstavnik bolivijskog predsednika Horhe Rihter.
„Protiv vakcine ‘Sputnjik Ve’ deluju različitim tržišnim metodama. Postoji stara tradicija rata između laboratorija i farmaceutskih kompanija. Vodi se klevetnička kampanja, uključujući Boliviju“, rekao je Rihter o pokušajima određenih političkih snaga da diskredituju rusku vakcinu u Latinskoj Americi.

Prema njegovim rečima, desničari a posebno opozicione snage u Boliviji i Argentini nastoje da zaplaše stanovništvo kako ne bi koristili rusku vakcinu.

„Konzervativnim krugovima u Argentini i Boliviji, kao i opozicionim desničarskim snagama u regionu, bitno je da izazovu krizu legitimiteta i rukovođenja u vladama zbog toga što su(brzo) obezbedile vakcinu“, rekao je Rihter.

Kako je rekao, postoje napori da se u medijima i na društvenim mrežama poseje strah i nepoverenje prema ruskoj vakcini, a sve sa ciljem da se promeni ponašanje društva.

Podsetimo, Bolivija je 6. januara registrovala rusku vakcinu na osnovu podataka kliničkih ispitivanja u Rusiji. Prve isporuke se, prema rečima ovog zvaničnika, očekuju tokom treće nedelje januara. Do maja bi u Boliviju trebalo da stigne 5,5 miliona doza.

Nacionalni komitet za imunizaciju Bolivije preporučio je primenu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ i kineske „Koronavak“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala