Američki analitičar savetuje Bajdena: Temeljno preispitati odnose s Rusijom

© AP Photo / Carolyn KasterDžo Bajden
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Centra za obaveštajna i globalna pitanja „Majk Rodžers“ Džošua Huminski posavetovao je novoj američkoj administraciji na čelu sa Džozefom Bajdenom da preispita odnose sa Rusijom, piše list „Hil“.
„Danas nam nije potrebno samo još jedno resetovanje, nego temeljno preispitivanje odnosa sa Rusijom i iskren pogled na globalnu moć i uticaj Moskve“, smatra američki analitičar.

Prema njegovom mišljenju, poslednje četiri godine su bile vreme nestabilne politike koja se vodila prema Kremlju, a tome je prethodila epoha stalnih neuspeha u „ruskoj“ strategiji Sjedinjenih Američkih Država.

Čudan odnos Donalda Trampa prema Moskvi i Vladimiru Putinu usledio je nakon propalih odluka za vreme Baraka Obame i krajnje rasejanom vladavinom za vreme Džordža Buša“, ističe Huminski.

Ekspert ističe da rivalstvo među zemljama ne mora nužno da znači i sukob. Prema njegovom mišljenju, obe strane su zainteresovane za saradnju u borbi protiv terorizma, kao i za razgovor o kontroli strateškog i nuklearnog oružja.

„Radi se o tome da treba sarađivati gde je to moguće, i smanjivati napetost između zemalja“, istakao je Huminski.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala