„Zavejani smo i u totalnom haosu“: Sneg zatrpao Sjenicu i Ivanjicu, nema struje, poplave na KiM

CC0 / Rixabay / Sneg zatrpao automobile
Sneg zatrpao automobile - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sneg koji od juče pada na području opštine Ivanjica dostigao je visinu i do 40 centimetara u višim predelima. U nižim predelima opštine ima od pet do deset centimetara snega. Zbog snega i obilnih padavina, na Kosovu i Metohiji je pogoršana situacija u brojnim opštinama, gde je došlo do izlivanja reka i potoka. Putevi su blokirani, a kuće poplavljene.

Sneg i dalje pada ,a visina snežnog pokrivača iz sata u sat je viša. Čim padavine stanu,krećemo sa čišćenjem snega. Trenutno su najviše padavine na deonici Preko Brdo - Odvraćenica, pa je ovaj pravac neprohodan za saobraćaj“, rekao je za RINU predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Snežne padavine ne prestaju ni u Sjenici, u višim predelima formiran je snežni pokrivač od preko 40 centimetara, a usled loših vremenskih uslova, 17 sela ponovo je ostalo bez struje, prenosi B92 navode agencije Rina.

„Ponovo smo zavejeni i u totalnom haosu, ovo je neizdrživo. Struju nemamo već 48 sati, putevi nisu očišćeni, kao da živmo na divljem zapadu“, kaže jedan od meštana pešterskih sela.

Sneg pada i u drugim delovima Srbije.

Zbog snega i obilnih padavina, na Kosovu i Metohiji je pogoršana situacija u brojnim opštinama, u kojima je došlo do izlivanja reka i potoka koje su blokirale puteve i poplavile kuće.

Najkritičnije je u oblasti Đakovice koja je poplavljena i gde nadležne službe pokušavaju da reše situaciju, prenosi portal Reporteri.

Poplave su registrovane i u opštinama Mališeva i Drenovica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala