Ukrajinski poslanik o neredima u Americi: Ukrajinu će pretvoriti u platformu za pranje novca

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPoslanici Vrhovne rade
Poslanici Vrhovne rade   - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neredi u Vašingtonu imaće za posledicu to da će Ukrajinu pljačkati i pretvoriti je u platformu za pranje ukradenog novca, a stanovništvo u robove. Ovako je nedavne događaje na Kapitol hilu komenatrisao ukrajinski poslanik iz „Opozicione platforme – za život“ Renat Kuzmin.

On smatra da je opasnost od destabilizacije dolara na svetskom finansijskom tržištu uticala na mnoge da se okrenu protiv Donalda Trampa i izdaju ga, mada je, prema rečima Kuzmina, on prvi „izdao svoje birače“ što je dovelo do nereda.

„Sve je jasno po pitanju neorevolucije u SAD: novac je odlučio ishod.. Novac je za njih danas smisao života, centar svemira, osnovna motivacija za izdajnike. Za nas to znači samo jedno: da će Ukrajinu pljačkati, njene resurse, budžet, stanovništvo.. pljačkaće je sa još većom snagom i cinizmom. Ukrajinu će pretvoriti u platformu za pranje ukradenog novca, a stanovništvo u robove“, smatra poslanik.

Podsetimo, u sredu su pristalice aktuelnog predsednika upale u zgradu Kongresa nakon skupa na kojem je Donald Tramp održao govor tvrdeći da su predsednički izbori pokradeni.

U neredima je stradalo petoro ljudi, a zgrada Kongresa je pretrpela veliku materijalnu štetu.

Tramp je više puta pozivao demonstrante da odu kući, pozivajući ih da ostanu mirni i poštuju zakon.

Zasedanje Kongresa je zbog nereda prekinuto, ali je potom nastavljeno i zvanično je potvrđena pobeda demokratskog kandidata Bajdena na predsedničkim izborima.

Tramp je u četvrtak prvi put priznao da je njegovom predsedničkom mandatu došao kraj u video snimku koji je objavio na Tviteru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala