Srbija poražena posle penala u svojoj 400. utakmici

© AP Photo / Manu FernandezKapiten srpskih vaterpolista Filip Filipović
Kapiten srpskih vaterpolista Filip Filipović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari pobedu u svojoj 400. utakmici – poražena je od Španije posle izvođenja petaraca u utakmici Svetske lige, pošto je regularni deo meča završen sa 8:8.

Srpski tim je na Badnje veče stigao u mađarski Debrecin, a utakmica protiv Španije nije imala rezultatski značaj jer je odlučeno da se računa rezultat od 10. marta prošle godine kada je Španija pobedila Srbiju u Beogradu i obezbedila učešće u borbi za plasman od 1. do 4. mesta.

Prva i poslednja deonica meča su završene sa po jednim golom sa obe strane, Srbija je igrala odlično u drugoj i stekla je gol prednosti (4:3), ali su u trećoj Španci uspeli da stignu do egala.

Pobednik meča je morao da bude rešen posle peteraca, što je gotovo postala tradicija u duelima Srbije i Španije, tako je bilo u Barseloni 2018. i Budimpešti 2020. godine.

Kapiten Filipović je realizovao prvi penal, Munariz je izjednačio, ali je zatim Rubio odbranio šut Prlainovića.

Granados je zatim savladao Pijetlovića, Dedović je uspeo da zadrži Srbiju u igri za 2:2, a potom je Sanauha bio siguran za novu prednost Španije.

Četvrti penal za Srbiju je šutirao Gogov i uspeo da pogodi, Larumbe takođe, precizan je bio i Jakšić, ali je zatim Mitrović odbranio šut Barosa.

Filipović je u novom krugu ponovo bio precizan za 5:4, Munariz je uzvratio, Prlainović je uspeo da se iskupi za prethodni promašaj, Granadosa Mitrović nije uspeo da pročita, kao ni Rubio Dedovića za 7:6.

Sanauha je izjednačio, Gogov je mirno realizovao novi penal, kao i Larumbe za 8:8, a veoma sigurni bili su Jakšić i Baroso, ali je Pinedo ušao na gol i odbranio udarac Filipovića, a za kraj je Munariz zapečatio sudbinu Srbije – 10:9.

► Oborio je rekord legende, ali je i dalje „daleko od vrhunca“ /video/

► Srbija šokirala Francusku i napravila krupan korak ka Evropskom prvenstvu!

► Legendarni Veselin Vujović preuzeo Borac iz Banjaluke

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala