Pljačka na Božić: Srpskoj porodici na Kosovu ukradena čak i dečja garderoba

© AP Photo / Visar KryeziuPolicija Kosova
Policija Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznati počinioci su na Božić obili i opljačkali kuću srpske porodice Vučković iz sela Babin Most kod Obilića i odneli dečju garderobu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je tim povodom saopštila da posebno uznemirava činjenica da je do ove pljačke došlo baš na dan kada porodica kao i ostali pravoslavni vernici obeležavaju jedan od najvažnijih praznika.

Obijena je kuća Dejana Vučkovića koji se u tom trenutku sa porodicom nalazio u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je drugi put u dve godine da je kuća porodice Vučković na meti lopova, a ni prošli put za ovo delo niko nije odgovara, napominje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Kosovu i Metohiji, budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani.

Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca, ukazuju iz Kancelarije.

„Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački“, kaže se u saopštenju.

Po pravilu, sva ova kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM, preneo je Tanjug.

Goran Dančetović, predsednik Odbora sela izjavio je za RTS da su nepoznate osobe razvalile prozor kuće dok je Dejan Vučković sa suprugom i decom bio kod rođaka.

On je naveo je da je policija izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala