Partizan je dobio „ne“ sa Rodosa, a sada čeka – Hirošimu

© Foto : ABA/KK PartizanKošarkaši KK Partizan
Košarkaši KK Partizan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski se nada novogodišnjem poklonu u vidu igrača na poziciji krilnog centra, ali je put do ostvarenja njegovih želja dug i čini se da mu se u ovom trenutku kraj ne vidi.

Partizan se muči sa nekada svojom najdominantnijom pozicijom u timu, vremena Lorensa Robertsa, Kevina Džonsa, Milana Mačvana, ali i Novice Veličkovića su davno prošla, a iz godine u godinu crno-beli ne uspevaju da pronađu trajno rešenje.

Reprezentativac Srbije Stefan Birčević - Sputnik Srbija
Misteriozan put košarkaša koji je postao simbol reprezentacije – od Čačka do Japana za 12 dana

Verovalo se pred početak aktuelne sezone da će to biti Stefan Janković, momak velikog talenta i sjajnih fizičkih karakteristika, ali je on ponovo izneverio očekivanja i napustio je klub koji se pre nekoliko godina žestoko pomučio da ga vidi u svojim redovima.

Janković je bio razlog i za razlaz sa Stefanom Birčevićem, bivšim reprezentativcem, osvajačem medalja sa nacionalnim timom Srbije, koji je bio veoma iznenađen takvim razvojem situacije.

Birčević se nadao ostanku, ali je tadašnji trener Vlado Šćepanović procenio da bi Janković mogao da bude projekat kluba, te je odlučio da se odrekne usluga iskusnog krilnog centra.

Greška...

Birčević je bio na meti Igokee, posle nekoliko meseci je potpisao za čačanski Borac, ali je zatim prihvatio da ode u Japan, u ekipu Hirošime, a dres legendarnog srpskog kluba nije obukao nijednom.

Američki košarkaš Džoš Perkins - Sputnik Srbija
Novi Amerikanac u Partizanu!

Tu nije bio kraj Birčevićevih muka, zbog virusa korona njemu je onemogućeno da se pridruži novom klubu pa su se pojavile spekulacije da bi opet mogao da završi u Partizanu, po treći put u karijeri.

Takav scenario nije izvestan, kako saznaje Sputnjik, Birčević verovatno ne bi imao ništa protiv da ponovo zaduži crno-beli dres, ali postoji velika prepreka za to – važeći, validan i potpisan ugovor sa Hirošimom.

Ako bi Partizan želeo da dovede Birčevića morao bi da plati obeštećenje, što je scenario kakav bi uprava crno-belih želela da izbegne, s obzirom na preteću finansijsku krizu i nepovoljne poslovne okolnosti.

Ipak, želja uprave da Filipovskom obezbede konkurentan tim je tolika da je navodno bila spremna da izdvoji 50.000 evra za transfer Kenija Gojnsa, košarkaša Kolososa sa Rodosa, ali je taj klub odbio ponudu i time stavio tačku na celu priču.

Crno-beli bi u narednim danima morali da pronađu rešenje, s obzirom na to da će drugi deo sezone i u Evrokupu i u ABA ligi biti veoma zahtevan za ekipu.

► Zvezda se oglasila zbog publike na meču Evrolige /foto/

► Lako je Luki da bude Luka kada uz sebe ima jednog Bobana /video/

► Američka „duboka država“ zloupotrebljava košarku – ponovo /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala