Medijski rat Fjurija i Džošue: Pobedilo te je bucmasto dete

© AFP 2023 / RINGO CHIUBokseri Tajson Fjuri i Entoni Džošua
Bokseri Tajson Fjuri i Entoni Džošua - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tajson Fjuri, dvostruki šampion u superteškoj kategoriji, uputio je oštar komentar na citat koji je ostavio Entoni Džošua na društvenim mrežama.

Tajson Fjuri poznat je kao čovek bez dlake na jeziku, a netrpeljivost prema Džošui traje godinama.

Ovoga puta do verbalnog sukoba došlo je na društvenim mrežama gde je 32-godišnji bokser prokomentarisao objavu godinu dana mlađeg sunarodnika.

„Veliki moderni borac biće u mogućnosti da se takmiči u bilo kojoj eri“, napisao je Džošua.

„Veliki? Malo sutra. Nokautiralo te je bucmasto dete koje se za duel spremalo tri nedelje. Veliki su u tome da izgledaš lepo na slikama“, odgovorio mu je Fjuri.

Tajson je ovde aludirao na borbu između Džošue i Endija Ruiza leta 2019. godine. Tada je Amerikanac naneo jedini poraz u karijeri 31-godišnjem bokseru.

Mnogi su se ismevali Džošui zbog ovog poraza jer Ruiz izgleda sasvim suprotno od njega – bucmast, naizgled spor... Taj nokaut bacio je senku na sjajnu karijeru Engleza.

Nekoliko meseci kasnije Entoni je uspeo da se revanšira Endiju, ali to nije i nikada neće biti dovoljno da se zaboravi na poraz.

Fjuri i Džošua nikada nisu boksovali, a iako postoji obostrana želja nekoliko je prepreka koje moraju da se preskoči. Prva je Oleksandr Ustjuk koji ima pravo da izazove Džošuu i ako ne dođe do dogovora, Englez će možda morati da preda titulu svetskog šampiona.

Iz tima Entonija Džošue nadaju se da će se Ustjuk povući i da će time dozvoliti veliki bokserski meč.

„Kontaktirali smo Ustjuka i njegov tima. On je razumna osoba i mislim da razume magnitudu trenutne situacije. Za mene postoje dve opcije, jedna je borba protiv Fjurija, druga je protiv Ustjuka. Idealno bi bilo kada bi to bio Fjuri, ali sve što želim je da se fokusiram na sledeću borbu“, rekao je Džošua.

Masovna tuča ruskih MMA boraca tokom intervjua u oktagonu /video/

Borac na ivici života: „Srećan sam što prolivam sopstvenu krv“

Pobeda Zvezde u senci strašnog nokauta boksera Partizana /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala