Maslina cara Dušana i mandarine za decu: Kako je izgledala Vučićeva poseta Hilandaru /foto/

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je za Božić manastir Hilandar i objavio neke od zanimljivih fotografija sa te posete - od divljih mandarina koje je poneo svojoj deci, do stabla masline koju je posadio car Dušan.

Vučić je u Hilandaru razgovarao sa monasima o obnovi ovog srpskog pravoslavnog manastira, oštećenog u požaru 2004. godine, ali i o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Kako je otkrio ministar Nenad Popović, koji je bio u poseti zajedno sa Vučićem, predsednik Srbije obećao je da će obnova biti završena najduže za dve godine.

Vučić je na svom Instagram profilu objavio sliku na kojoj je napisao da svojoj deci Danilu, Milici i Vukanu nosi na poklon divlje mandarine koje rastu na hilandarskom imanju, uz reči da će se u manastir vratiti uskoro.

Takođe, objavio je i fotografiju masline koju je, po predanju, zasadio car Dušan, uz reči da je „manastir Hilandar veličanstven, a bez obzira na to što su pred srpskim narodom velika i teška iskušenja, uveren sam da zajedno i ujedinjeni možemo da učinimo našu Srbiju još snažnijom i boljom za sve njene građane“.

Vučić je prisustvovao molitvi na Badnje veče i liturgiji na Božić.

Predsednik Srbije bio je i prvi gost tog ranga na ručku u trpezariji koja je renovirana prošle godine.

​Takođe, Vučić, koji važi za poznavaoca vina, posetio je i hilandarski vinski podrum star 800 godina.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala