Laboratorija iz Paragvaja podnela zahtev za registraciju ruske vakcine

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida 19 Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Laboratorija „Guajaki“ iz Paragvaja podnela je zahtev za registraciju ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), ali je Nacionalna uprava za sanitarni nadzor zatražila da se dostavi dodatna dokumentacija i informacije kako bi se odobrio zahtev, saopštila je šefica Uprave Marija Antonieta Gamara za „Radio 1000“.
„Jedini zahtev koji smo dobili je od laboratorije 'Guajaki', koja je tražila da registruje „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Nemam apsolutno ništa protiv te laboratorije, tu se ne radi o kompaniji ili kvalitetu ruske vakcine, radi se samo o dodatnoj dokumentaciji koja nam je potrebna kako bismo izdali dozvolu za registraciju“, objasnila je Gamara.

Pritom je ukazala na razliku između izdavanja potpunog odobrenja za upotrebu i primene vakcine u okviru procedure za hitnu upotrebu. Ona je dodala da su „sve zemlje, koje su nabavile rusku vakcinu, to učinile u okviru dozvole za hitnu upotrebu, ali da vakcina još nije registrovana ni u jednoj zemlji, jer se nije završila treća faza ispitivanja vakcine“.

Vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala