Ko ne pristane, biće izbrisan: Korisnici „vocapa“ moraće da daju podatke i Fejsbuku

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaIkonica mesindžer aplikacije "Vocap" na telefonu
Ikonica mesindžer aplikacije Vocap na telefonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Korisnici „vocapa“ svoje podatke će davati i Fejsbuku, nova je politika privatnosti za tu aplikaciju, koja je ljude privlačila upravo zbog poštovanja privatnosti. Ko ne pristane na novu politiku u roku od 120 dana, nalog će mu biti izbrisan.

Fejsbuk, koji je vlasnik „vocapa“, odlučio je da njegovi korisnici moraju da podele brojne privatne informacije sa njom i njenim drugim ćerkama-firmama, ukoliko žele da koriste „vocap“, prenosi RT.

Među podacima koje „vocap“ sada traži su brojevi telefona, pristup adresaru, podaci o modelu telefona, promenama statusa na „vocapu“... Tu su i neki podaci koji naročito mogu da budu nebezbedni za one koji koriste „vocap“ za poslovne potrebe, kao što su adrese isporuke, kupovina, količina potrošenog novca...

Ove promene treba da stupe na snagu 8. februara, saopšteno je na sajtu „vocapa“.

Korisnicima koji odbiju nova pravila privatnosti, nalozi će biti suspendovani, a ukoliko to ne učine u roku od 120 dana, i potpuno izbrisani.

Kada je Fejsbuk 2014. kupio „vocap“, saopšteno je da će poštovati osnovno načelo njegovog osnivača Jana Kouma da napravi aplikaciju za poruke koja će biti potpuno privatna i bezbedna. Međutim, to obećanje je počelo da nestaje još od 2018. godine, kada je „vocap“ podatke počeo da deli sa drugim firmama koje pripadaju Fejsbuku, ali je tada korisnicima ostavljena opcija da ne moraju da instaliraju takve apdejte.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala