FBI nudi nagradu – 50.000 dolara za informaciju ko je postavio eksploziv u Vašingtonu /foto/

© Sputnik / Alexey Agaryshev / Uđi u bazu fotografijaSedište FBI u Vašingtonu
Sedište FBI u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Federalni istražni biro (FBI) ponudio je nagradu do 50.000 dolara za informacije koje bi pomogle istragu o tome ko je postavljao improvizovane eksplozivne naprave u sedište odbora američkih političkih partija u Vašingtonu.

Bezbednosne službe primile su u sredu izveštaje o dva sumnjiva cevasta ekslozivna uređaja, po jednom u sedištima Republikanskog nacionalnog komiteta i Demokratskog nacionalnog komiteta, navodi se u saopštenju FBI-ja, prenosi Rojters.

Saopštenje je pratila fotografija jednog maskiranog osumnjičenog koji s kapuljačom i u rukavicama nosi neki sumnjivi predmet.

"FBI nudi nagradu do 50.000 američkih dolara za informacije koje bi dovele do lokacije i hapšenja osumnjičenog", navodi se u saopštenju FBI-ja.

Ej-bi-si je izvestio da su tehničari za bombe upotrebili vodene topove da bi onesposobili eksplozivne naprave u sredu, baš u trenutku kada su pristalice američkog predsednika Donalda Trampa uletele u zgradu na Kapitol hilu, kada je Kongres trebalo da potvrdi pobedu novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

Tramp je u početku pohvalio svoje pristalice, ali je kasnije osudio nasilje, a paslanici su bili prisiljeni na evakuaciju nakon što su Trampove pristalice razbile prozore na zgradi Kongresa i ušle unutra.

Nasilje, u kome je do sada potvrđeno pet žrtava, usledilo je nakon skupa na kojem je Tramp pozvao svoje pristalice da se bore za poništavanje rezultata predsedničkih izbora 3. novembra na kojima je izgubio, podseća Rojters.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala