Dončić uz osmeh ispratio Jokićevu magiju /video/

© REUTERS / Jerome MironKošarkaš Dalasa Luka Dončić
Košarkaš Dalasa Luka Dončić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Luka Dončić, košarkaš Dalas Meveriksa, rekao je posle pobede nad Denverom da je imao osećaj da će Nikola Jokić pogoditi uz zvuk sirene.

Dončić i Jokić odigrali su fenomenalne partije, a pobeda je na kraju pripala reprezentativcu Slovenije i to posle produžetka.

Do dodatnih pet minuta došlo se zahvaljujući pogotku srpskog košarkaša uz zvuk sirene.

Jokić je iz ćoška, posle malog koraka unazad uspeo da pogodi za 109:109. Timovi su potom krenuli ka klupama i na licu Dončića mogao je da se vidi osmeh.

„Kada se sve podvuče crta, samo želite da pobedite. Naravno, Jokić je fantastičan igrač, videli ste onaj poslednji šut. Nešto mi je govorilo da će da uđe. Ali na kraju smo mi uspeli da dođemo do pobede i jako mi je drago zbog toga“, rekao je Dončić posle utakmice.

Centar iz Sombora još jednom je potvrdio da ima hladnokrvnu ruku u završnici i da je jedan od najboljih igrača kada treba da se postigne koš.

U poslednje dve sezone Jokić je perfektan kada je najpotrebnije. Tokom finalnih deset sekundi utakmice ima šut 5/5 i sa tih pet koševa je prvi na listi.

„Kao što sam rekao prethodnih sezona, moraćemo da učimo iz takvih utakmica. I to smo uradili. Bio sam tu kada je bilo najpotrebnije, odigrali smo veoma dobro večeras“, dodao je Luka.

Jokić je na susretu uputio čak 31 šut ka obruču protivnika.

„Bio sam otvoren. Nisu me udvajali, igralo se 1-na-1, tako da sam imao šansu da postignem koš. Igrali su dobru odbranu i ja sam promašio nekoliko otvorenih šuteva“, kazao je.

Na kraju Dončić je zaključio da je zadovoljan ličnom odbranom koja je mnogo puta kritikovana.

„Mislim da je moja odbrana sve bolja. Ne dopuštam da bilo ko utiče na mene i shvatam da će ona postati još bolja kako sezona bude odmicala“.

Denver posle osam odigranih utakmica ima skor 3/5, a Dalas 4/4.

Čudesni Jokić nedovoljan Denveru – Dončić i Bobi slavili posle drame /video/

Inspirišuća priča Amerikanca – od horor povrede do rekorda karijere /video/

Bjelica „glumio“ Jokića i odigrao partiju sezone /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala