Ko to tamo peva: Pitanje iz naslova kultnog filma konačno dobilo odgovor

Pratite nas
Zašto je posle ćutnje duge gotovo pola veka konačno odlučio da nam otkrije ko to tamo peva, pitamo jednog od najpopularnijih srpskih pisaca Dušana Kovačevića, povodom nedavno objavljene pesničke zbirke „Ja to tamo pevam“.
Orbita kulture: Dušan Kovačević, Slobodan Antonić, Miomir Korać, Vladan Trijić, Nikolaj Muhin i Srđan Gojković

Zašto je u najnovijoj knjizi „Demontaža kulture“ dva od osam poglavlja posvetio „kulturnom ratu“, zašto veruje da bi posledica potpunog trijumfa „globalista“ u tom ratu bila „gušenje i nestanak istinskog kulturnog pluralizma u Srbiji“, odnosno „smrt srpske kulture“ — otkriva autor knjige sociolog Slobodan Antonić.

Šta istraživaču znače otkrića, koliko ih ima danas u svetu koji deluje kao polje u kom je sve manje-više već otkriveno, kakav je trenutak u kom se nađete pred novom iskopinom ili novim nepoznatim rukopisom — za Orbitu kulture govore Miomir Miško Korać, direktor Arheološkog instituta i Vladan Trijić, načelnik Arheografskog odeljenja NBS.

Sa kakvim osećajem danas stoji ispred mozaika u hramu Svetog Save, nastalog prema njegovoj ideji, čijih je 15.000 kvadratnih metara na veličanstven način ukrašeno sa 50 miliona komadića — ekskluzivno za Sputnjik otkriva autor ovog monumentalnog dela, ruski slikar i akademik Nikolaj Muhin.

Naš gost je i legendarni muzičar Srđan Gojković Gile, vođa benda Električni orgazam koji za Orbitu objašnjava zašto i danas, posle 40 godina još uvek svira — kako bubanj kaže.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala