Zaharova: Događaji u Vašingtonu ─ unutrašnja stvar SAD

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva smatra da su protesti u Vašingtonu unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država, ali primećuje raskol u američkom društvu izazvan zastarelim izbornim sistemom, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
„To je unutrašnja stvar Sjedinjenih Američkih Država. Istovremeno skrećemo pažnju na to da je izborni sistem u Sjedinjenim Američkim Državama arhaičan, ne zadovoljava savremene demokratske standarde, stvarajući mogućnosti za brojne prekršaje, a američki mediji postali su instrument političke borbe“, objasnila je Zaharova. 

Prema njenim rečima, ovo je u velikoj meri razlog za raskol u društvu, koji se sada primećuje u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Želimo prijateljskom američkom narodu da dostojanstveno preživi ovaj dramatični trenutak u sopstvenoj istoriji“, rekla je portparolka.

U sredu su pristalice aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, koje su se okupile u Vašingtonu u znak podrške, upale u zgradu Kongresa, prekinuvši zasedanje na kojem je trebalo da se odobre rezultati poslednjih izbora. Policija je koristila suzavac i šok bombe. Načelnik vašingtonske policije saopštio je da su tokom protesta u gradu ubijene četiri osobe.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala