U Nemačkoj formiran fond za pomoć izgradnji „Severnog toka 2“

© Foto : © Nord Stream 2 / Axel SchmidtŠvedski brod za postavljanje cevi i plovila za podršku tokom polaganja cevi gasovoda „Severni tok 2“
Švedski brod za postavljanje cevi i plovila za podršku tokom polaganja cevi gasovoda „Severni tok 2“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Parlament nemačke pokrajine Meklenberg-Zapadna Pomeranija većinom glasova je podržao inicijativu regionalne vlade o formiranju ekološkog fonda, zahvaljujući kojem će se, između ostalog, štititi interesi učesnika projekta „Severni tok 2“.
„Odluka: Zahtev (regionalne vlade) je usvojen“, saopštila je danas pres-služba parlamenta. Samo dva predstavnika partije „Alternativa za Nemačku“ su bila uzdržana tokom glasanja.

Puni naziv fonda – „Zaštita klime i prirodne sredine MV“. Struktura ima 11 ciljeva koji su na različite načine povezani sa zelenom energetikom i proizvodnjom ekološki čistih energenata. Poslednja tačka na listi je „pomoć u nastavku izgradnje gasovoda „Severni tok 2“.

„Fond ne učestvuje u izgradnji ili upravljanju projektom. Ali on treba da ima mogućnost da pomogne njegovom završetku“, saopštila je premijerka pokrajine Manuela Švezig, obraćajući se poslanicima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala