Putin: FSB uspeva da zaustavi pretnje koje dolaze sa sirijske teritorije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete ruskoj vojnoj bazi Hmejmim u Siriji
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete ruskoj vojnoj bazi Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske bezbednosne agencije, uključujući Federalnu službu bezbednosti (FSB), uspevaju da zaustave pretnje koje dolaze iz Sirije, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„I sve ono što naše bezbednosne agencije, uključujući Federalnu službu bezbednosti, uspevaju da zaustave, ima, da tako kažemo, sirijsko poreklo. Ili ne sirijsko, ali pretnja, ponavljam, dolazi sa ovih teritorija“, rekao je Putin u intervjuu za film „Bez prava na grešku. Božićna poseta Damasku“ na televiziji „Rusija 1“.

„Zbog toga nam je očigledno da smo postupili apsolutno ispravno, a naši vojnici su, pokazujući junaštvo, hrabrost, visoku profesionalnost, pre svega štitili interese Rusije“, dodao je Putin.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. godine objavljeno je o pobedi nad terorističkom grupom DAEŠ u Siriji i Iraku. U pojedinim oblastima zemalja nastavljaju se akcije čišćenja militanata. Trenutno su u prvom planu političko rešavanje, obnova Sirije i povratak izbeglica.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala