Komšije prodaju talentovanog fudbalera za rekordnu cifru

© Depositphotos.com / PhanuwatNandeeFudbal
Fudbal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mladi hrvatski fudbaler Roko Živković mogao bi da obori sve rekorde i ostvari višemilionski transfer.

Kapiten kadetske ekipe hrvatskog prvoligaša Istre će uskoro postati član austrijskog Salcburga, saznaju hrvatski mediji.

Roko Živković ima samo 15 godina i važi za jednog od najvećih talenata hrvatskog fudbala, a godine ga upravo i koče u realizaciji transfera.

Zbog pravila Salcburg mora da sačeka da Živković napuni 16 godina, što će se desiti 21. januara, pa će onda moći i zvanično da sa njim potpiše ugovor.

Roko je jedan od tri sina Igora Živkovića, fudbalera koji je tokom 1990-ih godina takođe nastupao za Istru kao igrač, a jedno vreme bio i sportski direktor.

Ono što je zanimljivo u ovoj priči je to što je Istra trenutno najgori tim prve lige Hrvatske, a istovremeno može da ostvari najveći transfer u istoriji kluba.

Kako se navodi, transfer bi mogao da bude između dva i tri miliona evra, što će u komšiluku oboriti sve rekorde za ovako mladog igrača.

Iz Istre nisu poslali ni potvrdu ni demante na navode o transferu, ali mediji tvrde da su Roko i njegov već uveliko otpočeli potragu za smeštajem u Austriji.

Dodaje se i da su skauti Salcburga primetili Živkovića na jednom prošlogodišnjem turniru na kojem je bio najbolji igrač sa reprezentacijom Hrvatske, koja je osvojila prvo mesto.

Tačni detalji transfera nisu trenutno poznati, ali ono što je sigurno, tvrde tamošnji mediji, je da je u pitanju milionski posao u koji će biti uključeni i razni bonusi.

Urugvajci podigli glas zbog Engleza, Kavanija i rasizma

Hrvat brzo preboleo Ostrvo i okrenuo se Dalekom istoku

Predsednik Zvezde za Sputnjik otkrio da li će zvati Savićevića protiv Milana

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala