Srbin izgubio meč od tenisera koji nikog nikada nije pobedio

© Sputnik / Aleksandar MilačićTeniska mreža
Teniska mreža - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski teniser Peđa Krstin neslavno je počeo sezonu, pošto je od njega bio bolji jedan anonimni turski teniser.

Krstin, trenutno 265. na ATP rang listi, je u prvom kolu kvalifikacija za prvi ATP turnir sezone u Antaliji doživeo poraz od izvesnog Merta Nacija Turkera – 6:2, 6:1.

Srbinu je to bio deveti poraz zaredom na mečevima svih zvaničnih kategorija, dok je 22-godišnjem Turčinu to bila prva pobeda u karijeri u mečevima najvišeg ranga.

Krstin je dobro počeo duel i odmah napravio brejk, ali do kraja prvog seta jedva osvojio još jedan gem, u kojem je morao da spasi dve brejk lopte.

U drugom setu je prvi izgubio servis, ali je imao priliku da se momentalno vrati u duel. Ipak, propustio je četiri brejk lopte, od čega se nije oporavio.

​Krstin je u kvalifikacijama bio prvi nosilac i imao je sjajnu priliku da se plasira u glavni žreb, ali će to sada imati turski igrač koji prethodni nikada nije ostvario pobedu ATP turu – pa ni u kvalifikacijama za neki turnir.

On je prethodno imao 12 poraza, a ujedno nema zvaničan renking na ATP rang listi, dok mu je najveći uspeh u karijeri, u singlu, 645. mesto iz 2018. godine.

Srbija će na turniru u Turskoj imati dva predstavnika, pošto su mesto u glavnom žrebu direktno obezbedili Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Turnir u Antaliji se standardno održava na travnatoj podlozi sredinom sezone, pa ga ne treba pomešati sa ovim izdanjem takmičenja u istom gradu koje je dobilo specijalnu, jednogodišnju licencu.

Bizarna priča: Američki sportista sa koronom, umesto u karantin, pobegao u London

Novakov kamp ─ za budućnost Srbije

Srbija u najjačem sastavu, odustali Rus i najveći „lajavac“ svetskog tenisa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala