Premijer liga ovo nije doživela u prethodnoj deceniji

© AFP 2023 / MICHAEL STEELEFudbaler Liverpula Mohamed Salah
Fudbaler Liverpula Mohamed Salah - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer lige, najjače fudbalsko klupsko prvenstvo na svetu, u poslednjih deset godina nije imala ovako takmičarski nastrojenu sezonu.

Sjajan fudbal na Ostvru ove sezone igra veliki broj timova i na sredini šampionata ne izdvaja se nijedna ekipa kao izraziti favorit.

To nije bio slučaj prethodne godine, kao ni pre tri ili četiri kada su timovi poput Liverpula, Mančester sitija ili Čelsija imali veliku prednost posle sedamnaest odigranih kola.

Plavci su u sezoni 2016/2017 imali sedam bodova više u odnosu na prve pratioce, Siti je godinu dana kasnije u ovom periodu bežao jedanaest bodova, a isto je bilo i prošle kada su Redsi dominirali ligom.

Ovoga puta stvari na tabeli su i te kako drugačije.

Liverpul, Mančester junajted i Lester se nalaze u vrhu sa svega bodom razlike, a potom slede Totenhem, Siti, Sautempton i Everton sa svega četiri boda manje.

U trci za titulu i dalje se nalaze Aston Vila, Čelsi i Vest Hem koji imaju nešto veći zaostatak od sedam bodova, ali u poređenju na prošlu godinu to je mala razlika.

Aktuelni šampion Liverpul imao je šansu da napravi razliku u poslednja tri duela, međutim, kiksevi protiv Vest Bromviča, Njukasla i Sautemptona doveli su ih u situaciju da izgube prve mesto ukoliko Junajted i Siti ostvare pobede u narednim mečevima.

Ekipa Jirgena Klopa prethodne sezone želela je da ponovi uspeh Arsenalove nepobedive generacije i nije bila mnogo daleko do prekida zbog pandemije virusa korona.

Ovoga puta situacija je potpuno drugačija, sedam timova konkuriše za titulu, a tri vreba iz senke.

Nerealno je očekivati da će timovi poput Sautemptona, Evertona, Aston Vile i Vest Hema uspeti da održe korak sa najboljima, ali za sada im ide veoma dobro i ako nas je nešto Premijer liga naučila to je da nikoga ne treba otpisivati.

Najjače fudbalsko klupsko prvenstvo u Evropi nastavlja se 12. januara, a sezona se završava 23. maja.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Simpatični brka eliminisao Srbiju, prešao u napadače i počeo da daje golove

Košmar koji traje – Mitrović nije isti posle fatalnog penala

Roman Abramovič je u novom problemu – navijači traže reakciju

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala