Novi biser svetskog fudbala stasava na Vestfalenu /video/

© REUTERS / INA FASSBENDERFudbaler Borusije Dortmund Jusufa Mukoka
Fudbaler Borusije Dortmund Jusufa Mukoka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jusufa Mukoko, 16-godišnji fudbaler Borusije iz Dortmunda, spada među najveće talente svetskog fudbala, te ne čudi što je ove sezone odigrao već šest utakmica u Bundesligi.

Nemački fudbaler igra na poziciji napadača i priključen je ekipi sa Vestfalena, stadiona Dortmunda, kako bi maksimalno iskoristio potencijal.

Ove sezone jedno vreme bio je u U19 timu Dortmunda i na tri meča je postigao čak deset golova. Upravi bundesligaša jasno je da je Mukoko ispred svoje generacije i šansu dobija u seniorskom timu.

Talentovani napadač u decembru je postao najmlađi strelac u Bundesligi pogodvši u porazu od Union Berlina.

Saigrači ga hvale, a jedan od najlasnijih je iskusni štoper Mats Humels.

„Već sada je vrlo dobar fudbaler. Igrao sam sa Tonijem Krosom, Mario Geceom i Kristijanom Pulišićem kada su imali 16 ili 17 godina, a Jusufa je definitivno jedan od najboljih igrača tih godina sa kojima sam igra“, rekao je Humels za Sport Bild.

Iz Dortmunda tvrde da se igrač poput Mukokoa rađa jednom u sto godina. On se pridružio talentovanoj grupi fudbalera koju čine Džejdon Sančo, Džude Belingejm, Gio Rejna, Reinier i Erling Haland.

„Igrao sam ulični fudbal u Kamerunu. Nije bilo nikakvog lokalnog tima, igrao sam sa drugarima“, rekao je Mukoko.

Talentovani napadač pravi je primer vunderkinda, te rekorde obara od 14 godina kada je u takmičenju do 17 godina dao 46 golova. Njegovom igrom oduševljen je i selektor Nemačke Joakim Lev.

„Pogledao sam nekoliko njegovih snimaka i šta da kažem... Prosto je neverovatno da to radi u tim godinama, odnosno da postiže toliki broj golova protiv momaka koji su dve ili tri godine stariji od njega“, rekao je Lev. 

Mukoka je iz Kameruna u Nemačku došao pre sedam godina. Trenirao je u lokalnom klubu, a kako ističe prve tri nedelje nije imao kopačke.

„Sačekajmo da vidimo šta će uraditi. Već je sve impresionirao“, kazao je Oto Ado – trener za mlade igrače u Dortmundu.

Nema sumnje da će Mukoko uz ispravan rad biti sve bolji i bolji i da će uskoro krenuti da rešeta mreže širom Bundeslige, ali i evropskih takmičenja.

De Brujne žrtva operacije „Lionel Mesi“

Premijer liga ovo nije doživela u prethodnoj deceniji

Urugvajci podigli glas zbog Engleza, Kavanija i rasizma

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala