Iranski mediji: Rusija testiranjem „Sarmata“ poslala poruku Bajdenu

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje interkontinentalne balističke rakete "Sarmat" sa kosmodroma "Pleseck" u Arhangelskoj oblasti
Lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sarmat sa kosmodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranska informativna agencija „Akharin Khabar“ smatra da je testiranje najnovije interkontinentalne balističke rakete RS-28 „Sarmat“ poruka Rusije novoizabranom američkom predsedniku Džozefu Bajdenu.
 „Sarmat je neka vrsta poruke o trenutnim mogućnostima Rusije i njenim vojnim tehnologijama, pre svega, za SAD, njihove saveznike u Evropi, kao i za druge države. Desilo se da se ona (testiranje rakete) poklopila sa dolaskom na vlasti nove administracije u Vašingtonu“, navodi se u članku.

Glavni cilj novog raketnog kompleksa je da se nivelišu svi perspektivni sistemi protivraketne odbrane koji danas postoje i liše neprijatelja mogućnosti nuklearnog odvraćanja.

Autor članka naglašava da ovo oružje treba upotrebiti samo u realnom nuklearnom ratu, zbog čega ono ima strateški, a ne taktički značaj. Pri tome, on dodaje da Rusija radi na širokom spektru drugog naoružanja, među kojima je bespilotni podvodni aparat „Posejdon“, balistička raketa „Kindžal“ ili, na primer, lasersko oružje „Peresvet“.

„Malo je verovatno da se jednostavno poklopilo saopštenje o testiranju interkonentalne rakete „Sarmat“ i dolazak na vlast nova administracije u Vašingtonu“, smatra autor.

Rusija se nada da će Bajden biti konstruktivniji po pitanju potpisivanja novih sporazuma  o naoružanju, zaključio je novinar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala