I Bolivija odobrila rusku vakcinu protiv korone

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida 19 Instituta "Gamaleja"
Vakcina protiv kovida 19 Instituta Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bolivija je registrovala vakcinu protiv virusa korona Sputnjik Ve (Sputnik V) na osnovu ruskih podataka kliničkih testiranja, navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije.
„Ruski fond za direktne investicije saopštava da je Državna agencija za lekove i tehnologiju u zdravstvu Bolivije registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona Sputnjik Ve (Sputnik V). Registracija je izvršena po hitnoj proceduri“, saopštili su u Fondu.

Kako se navodi, vakcina je odobrena bez dodatnih kliničkih testiranja na teritoriji Bolivije na osnovu rezultata treće faze kliničkih testiranja u Rusiji. Na sličan način je vakcina ranije registrovana u Argentini.

„Registracija „Sputnjika Ve“ u Boliviji će spasiti mnoge živote i sprečiti širenje virusa korona uz pomoć bezbedne i efikasne vakcine koja je napravljena na proverenoj platformi adenovirusnih vektora čoveka. Visoko cenimo partnerstvo sa regulacionim organima Bolivije i očekujemo registraciju vakcine po ubrzanoj proceduri i u drugim državama u latinskoj Americi i celom svetu u bliskoj budućnosti“, saopštio je Kiril Dmitrijev.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala