Bizarna priča: Američki sportista sa koronom, umesto u karantin, pobegao u London

© REUTERS / THOMAS PETERSem Kveri, američki teniser
Sem Kveri, američki teniser - Sputnik Srbija
Pratite nas
Godina za nama donela nam je mnogo bizarnih priča, a u sportskom svetu istakla se jedna o bekstvu Amerikanca iz Rusije.

Američki teniser Sem Kveri imao je filmsku priču krajem 2020. godine.

Radnja se dešavala u Sankt Peterburgu, u glavnoj ulozi su bili Sem i njegova porodica, a u sve su bili uključeni privatni avion, iskradanje iz hotela, skrivanje od lekara...

Nekada 11. teniser došao je u Rusiju kako bi sredinom oktobra učestvovao na turniru u pomenutom gradu, a u prvom kolu je trebalo da se sastane sa Kanađninom Denisom Šapovalovim.

Taj meč je, ipak, otkazan, zato što je Amerikanac bio pozitivan na virus korona, a umesto njega je u glavni žreb upao Viktor Troicki.

Pored tridesettrogodišnjeg tenisera, pozitivni na kovid bili su i njegova žena Ebi i njihov osmomesečni sin Ford. Mesta za paniku, pored svega, nije bilo.

Porodica Kveri je imala blage simptome i, prema pravilima, bio im je naložen dvonedeljni karantin – u luksuznom hotelu „For Sizons“ u Sankt Peterburgu, gde su bili smešteni.

​Problem se desio kada je Sem Kveri dobio poziv od osobe zaposlene u ruskom ministarstvu zdravlja, koja im je saopštila da će ih uskoro posetiti doktor kako bi ih pregledao i procenio da li ima potrebe za hospitalizaciju.

To je, iz nekog razloga, upalilo alarm kod Kverija, koji je doneo odluku da brže bolje napusti Rusiju, iako to nije smeo da učini.

Iskoristio je svoju vezu u jednom privatnoj avio-kompaniji, zakazao let koji je „debelo platio i usred noći napustio Sankt Peterburg zaputivši se u nepoznatom pravcu.

View this post on Instagram

A post shared by Sam Querrey (@samquerrey)

ATP se prethodno oglasio osudivši Kverijev potez da napusti karantin i kaznivši ga sa šest meseci uslovno, plus 20.000 dolara kazne.

Na kraju je i odlično prošao, s obzirom da mu je prvobitno pretila suspenzija sa ATP tura na tri godine i kazna od 100.000 dolara.

Amerikanac u pomenutom intervjuu, koji je dao skoro tri meseca nakon incidenta, tvrdi da mu je, kako je naveo,zvaničnik ATP-a rekao da niko ne može da mu garantuje da će porodici biti dozvoljeno da ostane u hotelu i da će, ako lekar tako naloži, biti razdvojeni i poslati u bolnicu.

Kveri je zbog toga rešio da privatni avion za London plati 40.000 dolara, umesto da se direktno vrati u Sjedinjene Američke Države, što bi ga koštalo još više.

„To je bio baš, baš skup let“, iskren je Kveri.
View this post on Instagram

A post shared by Sam Querrey (@samquerrey)

Kompletno zaražena porodica Kveri je doputovala u London bez ikakvih problema, s obzirom da u Engleskoj tada nisu postojala nikakva pravila koja bi im isto zabranila.

Kako dalje navodi, tokom leta su svi nosili masku – sem dok su jeli i pili – a po dolasku na Ostrvo su momentalno otišli u kuću koju su iznajmili i tamo proveli 14 dana u samoizolaciji.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Novakov kamp ─ za budućnost Srbije

„Mislim da sam odluku doneo kao otac i muž. Morao sam da uradim ono što sam mislio da je ispravno. Nisam želeo da dozvolim da mi porodica ode u bolnicu na dve nedelje u Sankt Peterburgu“, kaže Kveri.

Iako je zbog svog poteza dobio žestoke kritike ne samo od medija, već i od kolega, Sem ne misli da je pogrešio.

„Iskreno, nikoga nismo doveli u opasnost. Nosili smo po dve maske, uradili smo sve što smo mogli ne bismo nikoga doveli u rizik i, iskreno, mislim da smo uradili sve kako bi trebalo. Doktori sa kojima smo posle pričali su nam rekli da smo odradili sjajan posao i da maltene nije bilo šanse da smo ikoga zarazili“.

Srbija ima Đokovića, ali Rusija „ima“ Top 10

Troicki ekskluzivno za Sputnjik: Nisam došao kao „vanzemaljac“

Srbija u najjačem sastavu, odustali Rus i najveći „lajavac“ svetskog tenisa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala