Vučić posetio majku devetoro dece /video/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti samohranoj majci u Laćarku
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti samohranoj majci u Laćarku - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas domaćinstvo Jovanke Đurić, samohrane majke devetoro dece, u Laćarku, selu u opštini Sremska Mitrovica.

Jovanka je pre skoro tri godine ostala bez muža i sama podiže sedmoricu sinova i dve ćerke, a porodica živi od poslastičarnice „Devet slatkiša“ i dečjeg dodatka od 15.000 dinara.

Porodica Jovanke Đurić, dobiće nameštaj za domaćinstvo, krevete, kuhinju i druge potrebne stvari, obećao je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete toj porodici.

Najstarije dete, ćerka Cvija ima 19 godina, a najmlađi, sin Uroš osam godina.

U porodici su i sinovi Miloš (18), Milan (17), Nemanja (16), Milica (15), Stefan (13), Mihajlo (10) i Ognjen (9).

Sa predsednikom Vučićem porodicu je danas posetio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je, inače, iz tog kraja.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti samohranoj majci u Laćarku
Vučić posetio majku devetoro dece /video/ - Sputnik Srbija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti samohranoj majci u Laćarku

Predsednik je tu porodicu posetio i krajem 2019. godine, kada je čuo da majka Jovanka podiže sedam sinova i dve kćeri, bez supruga, koji je ranije preminuo.

Nema važnijeg zadatka nego da obezbedimo demografski napredak zemlje, jer bez dece ni Srbija neće postojati, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je vrlo teško pronaći prave mere za podsticaj nataliteta.

„Vrlo je teško pronaći prave mere, i niko ih u svetu nije do kraja ni istražio, ni pronašao“, konstatovao je Vučić.

On je najavio da bi uskoro mogao da bude održan i samit posvećen demografskoj politici, uz razgovor sa Katalin Novak, mađarskom ministarkom zaduženom za populacionu politiku, navodeći kao dobar primer upravo Mađarsku, koja je, kaže, uspela da zaustavi veliki pad nataliteta koju su imali.

„Mi podrškom koju dajemo porodiljama i porodicama, a koja je veća nego ikada, uspevamo da postignemo određene rezultate u različitim krajevima Srbije“, rekao je Vučić upitan da li mere za podsticaj nataliteta daju rezultat.

On je primetio i da se manje dece rađa u bogatijim delovima zemlje, primera radi u najbogatijim beogradskim opštinama.

„Isto je svuda u svetu, a zašto - nisam u stanju da objasnim“, rekao je Vučić.

Istakao je da se ne mogu pojedine mere donositi za jedan deo zemlje, a druge mere za druge delove, jer bi se time kršio Ustav.

Vučić je konstatovao i da ministar nadležan za to pitanje, Ratko Dmitrović ima pred sobom mnogo posla.

„Neka se bavi time, neka pronađu rešenja, jer nema važnijeg zadatka nego obezbediti demografski napredak zemlje. Bez njega... Jedino da molim i da govorim stalno da nam Srbija neće postojati, ako ne bude više dece“, poručio je predsednik Vučić.

Deca su budućnost Srbije, jer ako ne bude dece zapitaćemo se uskoro za koga onda gradimo tolike puteve, podižemo fabrike i drugo, istakao je predsednik Srbije tokom posete samohranoj majci devetoro dece u Laćarku.

„Znam da iako Srbija dobro napreduje ima još mnogo siromašnih ljudi. Ali, za Jovanku to ne može da se kaže, ona je najbogatija u Srbiji“, rekao je Vučić.

Dodaje da država pokušava da pomogne na razne načine siromašnim građanima.

Kad je reč o lokalnoj samoupravi, kazao je da se priprema veliki projekat za dodatnu izgradnju 10.000 metara kvadratnih opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, kao i za rekonstrukciju postojećeg dela bolnice.

Vučić dodaje da je već dosta urađeno za Sremsku Mitrovicu i da je tu nezaposlenost svega između tri i pet odsto.

Predsednik je rekao da će se videti da li će biti novca i za gradnju gradskog stadiona u Sremskoj Mitrovici.

Dodao je da će biti rekonstruisan i stari deo vrtića „Čuperak“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala