Uvrede na račun SPC uz poziv Cetinjanima na okupljanje

© Sputnik / Nebojša PopovićVernici SPC na Cetinju
Vernici SPC na Cetinju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građanima Cetinja i cele Crne Gore upućen je poziv da se sutra, na Badnji i svaki drugi dan, okupe ispred Dvora Petrovića.

Poziv je upućen putem saopštenja iza kojeg, kako navodi portal RTCG, stoje građani Cetinja. Oni pozivaju na okupljanje „ispod svoga neba i oko svoga Sunca“.

U saopštenju se poziva i sveštenstvo kanonski nepriznate takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, sa arhiepiskopom cetinjskim i mitropolitom crnogorskim Mihailom na čelu, da osvešta badnjake i bude uz svoj narod.

Svoju, kako su naveli, neistomislenu braću i Srpsku crkvu pozivaju i mole da „bar u ove dane mira i praštanja prekinu 'rat lažnim vestima u kojem su i iskusni i dokazani i prekaljeni“.

Srpsku crkvu optužuju da je podstrekač na „krv i stradanje i zagondžija na račun tuđe krvi i štetu sopstvenog naroda“, preneo je Tanjug.

„Zato, samosvesna i građanska Crna Goro, i sutra na Cetinje i svaki dan po Badnjemu — zajedno i ujedno“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Mitropolija crnogorsko-primorska je prethodno pozvala vernike koji ne žive na Cetinju da sutra ne dolaze na Cetinje s porukom da ostanu u svojim gradovima i svojim domovima, kao i da će se tradicionalno paljenje Badnjaka obaviti bez okupljana, zbog poštovanja epidemioloških mera.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala