Smailagić uspešno operisan, čeka ga pauza od mesec dana

© AP Photo / Jeff ChiuAlen Smailagić, Golden Stejt Voriors
Alen Smailagić, Golden Stejt Voriors - Sputnik Srbija
Pratite nas
Alen Smailagić, mladi srpski košarkaš, podvrgnut je operaciji kolena i biće van terena minimum četiri nedelje, saopštili su Golden Stejt Voriorsi.

Smailagić ove sezone nije odigrao nijedan minut zbog problema sa meniskusom desnog kolena i Voriorsi su odlučili da je najbolja opcija da bude operisan.

Zahvat je bio manji, te Smajlija ne očekuje duga pauza kakvu znaju da prouzrokuju problemi sa kolenom.

„Alen Smailagić, koji nije igrao na prvih šest utakmica zbog manjeg problema sa meniskusom desnog kolena, podvrgnut je uspešnoj operaciji. Alen će odmah krenuti u proces oporavka i ponovno će biti pregledan za četiri nedelje“, saopštili su Voriorsi.

Smailagić je prošle takmičarske godine odigrao 14 utakmica i prosečno je beležio oko četiri poena i dva skoka za nešto manje od deset minuta na terenu.

Alen Smailagić, Golden Stejt Voriors - Sputnik Srbija
Nema osmeha na Smajlijevom licu

Pored Smailagića, Voriorsi su oslabljeni neigranjem Markiza Krisa i Kleja Tompsona, te se očekuje da reaguju na tržištu.

Put srpskog košarkaša do NBA lige nije išao putem Koledža ili neke evropske ekipe, već je kao veoma mlad, sa svega 18 godina otišao u razvojnu ligu.

U sezoni 2018/2019 bio je član Santa Kruz Voriorsa, razvojnog tima Golden Stejta koji ga je kasnije na Draftu uzeo u drugoj rundi sa 39. mesta.

Smailagić, koji igra na poziciji krilnog centra, ima svega 20 godina, ali su ga do sada dosta omele sitne povrede, te ćemo videti kakva je njegova budućnost u najjačoj košarškoj ligi na svetu.

Nema osmeha na Smajlijevom licu

Bobi pogađao trojke ko Peđa, šteta što je trener „slep“ /video/

Jokić zbunio Amerikance – kako Nikola, kako?! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala