Simpatični brka eliminisao Srbiju, prešao u napadače i počeo da daje golove

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICKalum Paterson
Kalum Paterson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Škotski reprezentativac Kalum Paterson našao se u centru pažnje posle skandala u Čempionšipu, gde ga je na meču njegovog Šefild Venzdeja sa Prestonom, protivnički fudbaler dvaput uhvatio za muškost.  

Simpatični brka je po vokaciji defanzivac, ali po potrebi može da bude i napadač, a sve golove koje je postigao ove sezone, postigao je posle eliminacije Srbije u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Kalum Paterson je klasičan Škot, čvrst, jak u skok igri, nema neku zavidnu tehniku, i svestan je svojih kapaciteta. Ipak, taj „iks faktor“ osim brkova, daje mu to što je politivalentan igrač, koji osim štopera može praktično podjednako dobro da odgovori zadatku kada se nađe u ulozi napadača.

Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija
Mitrović i Milivojević na udaru Britanaca zbog žurke /foto/

Protiv Srbije je ušao u 87. minutu, zamenivši ofanzivca Kristija, ali nije imao neku zapaženu ulogu, što je donekle i logično, s obzirom na to da je bio tvrd meč u kojem su odlučivali penali.

Ispostaviće se da je posle pobede Škotske nad Srbijom na stadionu „Rajko Mitić“, Kalum Paterson doživeo pravi „bum“. Postigao je čak četiri gola u dresu Šefild Venzdeja, i sve češće je zadužen za davanje golova, a manje za odbranu sopstvenog gola.

Poslednji pogodak postigao je na startu 2021. godine, obezbedivši Šefildu minimalan trijumf nad Derbi Kauntijem u 23. kolu Čempionšipa.

Simpatični brka pogodio je mrežu rivala u 61. minutu, ispostaviće se da je to bio gol vredan tri boda.

Narednu priliku da pokaže svoje golgeterske sposobnosti Paterson će imati 16. januara kada njegov tim bude gostovao Koventriju.

► Roman Abramovič je u novom problemu – navijači traže reakciju

► Englez uložio protest jer Srbin nije „kažnjen za primer“

► Mihajlović uči fudbalere Bolonje da imaju srpski mentalitet

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala