Razmeštanje američkih dronova u Rumuniji vodi ka eskalaciji u blizini granica Rusije

Pratite nas
Povećanje američkog vojnog kontingenta u bazi u Rumuniji je neznatan, ali pojačava tenzije u blizini ruskih granica, na šta će uslediti reakcija Rusije, smatra zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu Državne dume Jurij Švitkin.

„Mislim da će u svakom slučaju uslediti neka reakcija (Rusije), jer je to u svakom slučaju u blizini Pridnjestrovske Republike, gde se nalaze naši mirovnjaci. I naravno, zabrinuti smo, jer taj kontingent, koji je sada dodatno poslat, on ne predstavlja ogromnu pretnju, ali bez obzira na to dovodi do napetosti situacije u regionu i eskalacije napetosti uopšte“, objasnio je Švitkin za Sputnjik.

Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Američke Države nastavljaju da povećavaju tenzije u blizini ruskih granica, uključujući i povećavanje svog vojnog potencijala u Rumuniji.

„Naravno, ovde je Pridnjestrovska Republika, gde se nalazi mirovni kontingent naših oružanih snaga. U njihovoj blizini eskalacija napetosti dovodi do destabilizacije situacije u regionu. I uopšte, želim još jednom da naglasim da vlasti i Sjedinjenih Američkih Država i Rumunije svoj narod dovode u talačku situaciju“, zaključio je poslanik.

Ranije je Komanda američkog ratnog vazduhoplovstva u Evropi i Africi saopštila da su u vazduhoplovnoj bazi u rumunskom gradu Kampija Turzij raspoređene izviđačke napadačke bespilotne letelice „MKu 9 Riper“ američkih vazduhoplovnih snaga i oko 90 vojnika.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala