Poruka „Mistera Bina“: Algoritam odlučuje šta ćemo da vidimo, plašim se budućnosti

© AP Photo / Jonathan ShortBritanski glumac Rouen Atkinson kao Mister Bin
Britanski glumac Rouen Atkinson kao Mister Bin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prošle godine su mnoge poznate ličnosti postale meta razjarenih obožavalaca. Britanski komičar Rouan Atkinson osudio je „kulturu otkazivanja“ (bojkot i sramoćenje na internetu), nazvavši je digitalnim ekvivalentom srednjovekovne rulje koja luta ulicama tražeći nekoga da spali.

„Problem koji imamo na internetu je taj što algoritam odlučuje šta ćemo da vidimo, što na kraju stvara pojednostavljeni, binarni pogled na društvo“, rekao je glumac za Tajms radio.

To dovodi do podele - ili ste s nama ili protiv nas. A ako ste protiv nas, zaslužujete da budete „prozvani“. To je zastrašujuće za svakoga ko je žrtva te rulje. Plašim se budućnosti“, dodao je on.

Govoreći o svojim najpoznatijim ulogama, on je izjavio da mu je zaista bilo zamorarajuće da glumi „Mister Bina“, čak i kada je trebalo samo da mu „pozajmi“ glas u animiranom filmu.

„Ogromna odgovornost nije prijatna. Smatram je stresnom i iscrpljujućom i radujem se njenom kraju“, priznao je, dodajući da je jedina uloga u kojoj je zaista uživao tokom svoje karijere bila u seriji „Crna Guja“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala