Peskov: Ukrajina prešla „crvene linije“, Putin neće sebi pucati u nogu

© AFP 2023 / IAN LANGSDONPredsednici Ukrajine i Rusije, Vladimir Zelenski i Vladimir Putin, na sastanku normandijske četvorke u Parizu
Predsednici Ukrajine i Rusije, Vladimir Zelenski i Vladimir Putin, na sastanku normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinske vlasti odavno su prešle „crvene linije“ važne za ruske interese, ali predsednik Rusije Vladimir Putin reaguje na politiku Kijeva promišljeno i neće „pucati sebi u nogu“ da bi se nekom osvetio, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Ukrajina je prešla ‘crvene linije’... To što se dogodilo u Ukrajini je tragedija i to tragedija za celu Evropu. Sada se to malo izlizalo. Ali kada se u Evropi dogodi prevrat, to je potpuno čudno“, rekao je Peskov u intervjuu novinaru Vladimiru Solovjovu na Jutjubu.

On je objasnio da su „crvene linije“ one „linije koje narušavaju naše interese“.

Peskov je istakao da Putin zarad osvete partnerima koji su prešli „crvene linije“ neće pucati sebi u nogu.

„Pucati sebi u nogu kako bi se nekome osvetio – nije njegov stil. (Njegova) reakcija je razborita, promišljena, dobro obrazložena“, precizirao je Peskov komentarišući saradnju sa Kijevom.

Prema njegovim rečima, u tom pogledu nastavlja se rad „sa našim kolegama“. „Negde je rad težak, a negde pokušavamo da potražimo neku sredinu“, zaključio je Peskov.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala