Japanski mediji: U ratu sa Rusijom oko Kurila, Tokio može izgubiti još jedno ostrvo

© Sputnik / Aleksander Polyakov / Uđi u bazu fotografijaKurilska ostrva - ostrvo Iturup
Kurilska ostrva - ostrvo Iturup - Sputnik Srbija
Pratite nas
Japanski kanal Nicovideo objavio je materijal o mogućem konfliktu sa Rusijom zbog Kurilskih ostrva. Autori pokušavaju da objasne ko može pobediti u potencijalnom konfliktu. Zaključak nije bio utešan za japansku stranu.

Eksperti lista Hyakuto razmatrali su mogućnost mogućeg konflikta oko Kurila. Kako se navodi, Japan u ratu sa Rusijom, ne samo da ne bi dobio Kurile, već bi izgubio svoje ostrvo Hokaido, gde bi se iskrcali Rusi.

„Već samo po sebi postojanje takve mogućnosti govori da sigurno nije moguć vojni scenario kada se govori o statusu ostrva“, navode autori članka.

Što se tiče samih Japanaca, koji su ostavljali komentare ispod članka, oni su se izjasnili protiv rata sa Rusijom, jer bi se on mogao tragično završiti.

„Zašto niste razmotrili pitanje da u slučaju pretnje ostrvima Rusija može da upotrebi nuklearno oružje?“, pitao je jedan komentator.

I drugi su ukazali da rat može prerasti u svetski sukob zbog globalizacije političkih odnosa.

Podsetimo, situacija sa Kurilskim ostrvima, po mišljenju Tokija, zahteva rešenje, jer mirovni sporazum Japana i SSSR nakon rata nije bio potpisan. U zvaničnim govorima japanskih političara i udžbenicima Kurili se nazivaju „severnim teritorijama“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala