Greg Popović je izvadio novog keca iz rukava /video/

© REUTERS / Daniel DunnKeldon Džonson, San Antonio Spars
Keldon Džonson, San Antonio Spars - Sputnik Srbija
Pratite nas
Greg Popović, trener San Antonio Sparsa, ponovo je uspeo da pronađe košarkaša koji bi u budućnosti mogao da bude zvezda u NBA.

Popović i Sparsi poznati su po pronalaženju igrača koji su prvo išli ispod radara, a potom zablistali u njihovom dresu na najvećoj svetskoj košarkaškoj pozornici.

Pre dvadeset godina to je uradio sa Tonijem Parkerom i Manuom Đinobilijem, sa kojima je osvojio nekoliko titula, slično je bilo i sa Kavajom Lenardom, a danas u Teksasu stasava nova zvezda.

Keldon Džonson, 21-godišnji američki košarkaš, igra sjajno na početku svoje druge sezone i jedan je od najprijatnijih iznenađenja.

Džonson, koji pokriva poziciju beka i krila, u ligu je došao sa prestižnog Univerziteta Kentaki. San Antonio Sparsi birali su kao 29. pika 2019. godine i po svemu sudeći ponovo su uspeli da nađu „krađu“ na Draftu.

Izraz „krađa“ koristi se za košarkaše koji nisu bili među prvih deset do petnaest pikova na Draftu, a kasnije se ispostavilo da im je tamo bilo mesto jer igraju na fenomenalnom nivou.

Džonson je pao na čak 29. mesto i Sparsi nisu propustili šansu da ga uzmu.

Dvadesetjednogodišnji bek nije klasičan primer igrača kog Greg Popović vadi „iz naftalina“, pošto je u srednjoj školi bio jedan od najtalentovanijih igrača u SAD.

Međutim, kada uzmete nekoga sa 29. mesta to znači da ga je preskočilo minimum 25 timova, te se uklapa u priču Parkera, Đinobilija, Lenarda i ostalih koji su „neprimećeno“ ušli u ligu.

Džonson u prvoj sezoni nije odigrao mnogo utakmica, svega 17 i prosečno je beležio oko devet poena i 3,4 skokova.

Da bi mogao da ima dobru „sofmor“ sezonu (druga godina igrača u ligi) najavio je u „mehuru“ u Orlandu gde je došao do rekorda karijere. Sparsi su pobedili Roketse, a Džonson je imao 24 poena i 11 skokova i tri asistencije.

Sezona za San Antonio ubrzo je bila gotovo, a mladi košarkaš je period između takmičarskih godina iskoristio da unapredi igru.

To mu se danas i te kako isplaćuje. Na šest odigranih mečeva prosečno beleži 16 poena, 7,5 skokova, 2,3 asistencije i 1,5 ukradenu loptu po meču.

Prvog januara protiv LA Lejkersa postavio je novi rekord karijera ubacivši 26 poena aktuelnom šampionu.

„On je takmičar. Dobar je mladi igrač i imaće sjajnu karijeru. Fantastičan je, to je sve što mogu da kažem“, rekao je Greg Popović posle tog meča.

Džonson je bio jedina svetla tačka i u porazu od Jute Džez. Dvadesetjednogodišnjak je meč završio sa 22 poena, sedam skokova i dve asistencije.

San Antonio nije najbolje otvorio sezonu, te ima skor od dve pobede i četiri poraza, ali iz meča u meč dobijaju potvrdu da u ekipi raste nova zvezda.

Izgleda da su „ludi Srbin“, kako je nadimak Gregu Popoviću, i Sparsi ponovo uspeli da izvuku keca iz rukava.

Šek u čudu: 200 miliona dolara – za to? /video/

Samo jedan košarkaš iz Partizana i Zvezde može da pomogne Srbiji /video/

Boban doživeo poraz bez Luke, veče je obeležio Kari – 62 poena! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala