Dodik: RS je protiv visokog predstavnika ma ko to bio

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSrpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republika Srpska je protiv visokog predstavnika u BiH, bez obzira ko on bio i kako se zvao, izjavio je danas srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je to rekao komentarišući najave o dolasku novog visokog predstavnika u BiH i istakao da Republici Srpskoj visoki predstavnik ne treba i da nije dobrodošao, prenela je RTRS.

Upoznat je, kazao je, sa izjavama lidera SDA Bakira Izetbegovića, da će novoizabrani američki predsednik Džozef Bajden doći da nešto „poravna u BiH, kao i da će tada nestati entiteti i kantoni“.

„Mislim da će pre toga nestati BiH, a da će Republika Srpska biti država koja ima pravo na svoje postojanje, jer je ona volja naroda koji ovde živi. Ne možete samo svojom ignorancijom iz Sarajeva pokušati da negirate postojanje Republike“, naveo je Dodik.

On je poručio da je ovo zgodna prilika Bajdenu da shvati da su pre 25-30 godina stranci napravili grešku i da je tada trebalo da dozvole da se BiH podeli na tri države – Republiku Srpsku, Herceg-Bosnu i Bosnu, koje bi pokušale da grade zajedničko susedstvo i sigurno bi dalo više rezultata nego ovakva BiH.

Dodik je novinarima po izlasku iz bolnice, gde se lečio od virusa korona, najavio da će Republika Srpska 9. januara proslaviti svoj praznik i slobodu.

Uverenja je, kazao je, da se konačno postavi kao veoma realna opcija da Republika Srpska obezbedi svoj status kao nezavisna i samostalna zemlja i to, kako je naveo, „uz pomoć Bajdena“ za koga misli da je pogrešio zato što je pre 30 godina podržao BiH ovakvu kakva jeste.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala