Bogdanović prvi put o skandalu koji je uzdrmao NBA

© AFP 2023 / Kevin C. CoxBogdan Bogdanović, Atlanta Hoks
Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, prvi put je pričao o propalom dogovoru Sakramenta i Milvoki Baksa u kom je on bio centralni deo.

Milvoki Baksi želeli su da dovedu Bogdanovića putem „sajn end trejd“ opcije, odnosno da srpski igrač prvo potpiše ugovor sa Kingsima, ali da zatim bude poslat u Bakse.

Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija
Neverovatna situacija u NBA ligi – i Bogdan Bogdanović kao glavni akter

Dve strane su se navodno dogovorile, svi svetski mediji su to preneli, ali postojao je „mali“ problem. Kingsi i Baksi pregovarali su kada je bilo zabranjeno, pošto Bogdanović, kao slobodan košarkaš, nije smeo da razgovara ni sa jednom ekipom dok ne počne prelazni rok.

NBA je strogo zabranila da se priča sa igračima pre početka „pijace“, te je dogovor između Milvokija i Sakramenta propao.

Bogdanović je u intervjuu za Atletik prvi put pričao o ovom slučaju.

„Kada se vest pojavila, pomislili smo: 'Šta se dođavalo dešava?'. Nisam bio siguran, nisam znao šta se dešava“, rekao je Bogdanović.

Srpski košarkaš potom je dodao da se osetio „izdanim“.

„Ništa nije bilo u mojim rukama. Kada sam video tvitove o mom prelasku u Milvoki, nisam bio siguran šta se dogodilo, uhvaćen sam bez garda. Prethodno su mi pričali da sam važan deo tima, da žele da ostanem i onda su uradili to što su u radili i totalno me šokirali. Kada vam neko razbije poverenje na takav način, ništa mu više ne veruješ“, rekao je Bogdanović i detaljno opisao kako se osećao:

„Ta vest je došla u 2 ujutru po vremenu u Srbiji i baš sam bio zbunjen. Pitao sam svog agenta kako je moguće da sam trejdovan kao ograničeno slobodan agent? On je probao da mi objasni šta to sve znači i pričali smo čitavog leta o mojoj situaciji i kako čekamo ponude i da vidimo hoće li ih Sakramento izjednačiti“.

Milvoki Baksi kasnije su kažnjeni oduzimanjem pika druge runde na NBA draftu.

Bogdanović je kasnije potpisao četvorogodišnji ugovor sa Atlantom Hoks vredan 72 miliona dolara. Kingsi su imali šansu da izjednače ponudu i zadrže srpskog igrača, ali je nisu iskoristili.

Bogdan Karaičić za Sputnjik: Saša je pričao sa Nedovićem, dajmo Igoru šansu da pomogne Srbiji

Bobi pogađao trojke ko Peđa, šteta što je trener „slep“ /video/

Neverovatna situacija u NBA ligi – i Bogdan Bogdanović kao glavni akter

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala